Urheilun ystäville on lauantaina tarjolla todellista herkkua, kun nuori ja nälkäinen Tapanilan Erä lähtee kaatamaan voitosta voittoon kulkenutta Tampereen Classicia Pasilan Urheiluhallissa pelattavassa Floorball Circus -tapahtumaottelussa.

- Sieltä tulee huikea joukkue vastaan. Meidän on ryhdistäydyttävä. Pelistä tulee varmaan aika vauhdikas, kun molemmat joukkueet tykkäävät hyökätä ja jalkaa riittää. Taitosalibandya luvassa, Erän hyökkääjä Mikko Sipilä ennakoi.

Vaikka Classic johtaa Salibandyliigaa vakuuttavalla 11 ottelun voittoputkellaan, ei tapanilalaisia voi sivuuttaa mahdollisena voittoputken katkaisijana. Erä on ollut lähellä yllättää mestarisuosikit SPV:n ja SSV:n, joten nyt koko 60 minuutin ehjään esitykseen on kiinnitetty tiukasti huomiota.

- Sitä sanotaan, että maalin tappiosta on aika pitkä matka maalin tai kahden voittoon. On meidän saatava niihin pelien alkuihinkin lisää tehoja ja tietysti säilytettyä sitten se oma taso. Nyt on tullut jossain vaiheessa sellaisia ryöppyjä omiin. Ne pitää välttää ja on pystyttävä nollaamaan tilanne maalien jälkeen.

- Tietenkin vähän katsotaan ennakkoon mitä vastustajakin tekee, mutta oma tekemisemme meidän on saatava ihan huippuunsa, Sipilä kuvailee valmistautumista lauantain trilleriin.

Erän kokeneeseen kaartiin lukeutuva Sipilä tietää tamperelaisten osaamisen, mutta myös ne kohdat, joihin on iskettävä.

- Classicilla on taitavia pelaajia, jotka osaavat laittaa pallon sisään, jos paikka tulee. Heikkous on ehkä sitten pallollisen puolustaminen, eli meidän pitää pysyä pallossa.

Sipilä nostaa Classic-ottelun avainpelaajiksi Erän alakerran taiturit.

- Maalivahdit ja puolustus tulevat olemaan isossa osassa. Nostaisin kokemusta esiin, eli jos kokenut pakkipari Ilari Heikkinen ja Sami Lehtinen pelaavat yhdessä, on heillä suuri rooli.

Ja vaikka otsikoissa on viime aikoina puhuttu pääasiassa Erän 16-vuotiaasta superlupauksesta Eero Nuutisesta, muistuttaa Sipilä Erän laajasta hyökkäysarsenaalista.

- Kuka se Super-Nuutinen on? Sipilä nauraa.

Lauantaina klo 17.00 alkava ottelu tuo sirkuksen salibandyareenalle, sillä koko perheen tapahtumassa huippusalibandyn lisäksi katsojille tarjolla on pomppulinna, tutkapiste, runsaasti sirkushuveja ja erätauoilla muun muassa freestyle-jalkapalloa ja Erä-junioreiden näytösotteluita. Mikäli Erä-hyökkääjä Sipilä ryhtyisi sirkustaiteilijaksi, olisi roolikin jo selvillä.

- Enköhän minä se klovni olisi, Sipilä hymyilee.

Katso myös: Floorball Circus Salibandyliigan sivuilla

HUOM! Lipunmyynnissä 7.12.2013 alkaen käytössä myös korttimaksumahdollisuus! Maksuvälineinä siis kaikki yleiset kortit sekä käteinen.