Erä ei aivan yltänyt mitalille mutta kirjautti parhaan sijoituksensa viiteen vuoteen kun kausi päättyi tänään Pasilassa Salibandyliigan neljänteen tilaan. Jere Oksanen iski SSV:n verkkoon komeasti hattutempun, mutta ratkaisuhetkillä terävästi viimeistelleet Viikingit pitivät pronssin tuloksella 5-4.

SSV hallitsi jo klo 14 alkaneen pronssiottelun avauserää hienokseltaan muttei kyennyt karkaamaan kuin yhden maalin johtoon. Pasilaan Erän tueksi saapuneet kannattajat olivat alusta loppuun hienosti tukena, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin lukemista 1-1 Jere Oksasen tasoitettua Lauri Kapasen syötöstä. Avauserän kohokohtiin kuului myös terävän ottelun pelanneen Teemu Kortelaisen don't blink -torjunta Mikael Järven maalinedusohjaukseen.

Sama maalinteon kuvio toistui toisessa erässä. Tommi Rosendahlin istuessa kevyehkösti vihellettyä estämisjäähyä Mikael Järvi nosti luukulta isännät edelle, mutta sitten oli taas Erän iltapäivän tehoduon vuoro. Keskialueen käännöstä noussut Lauri Kapanen petasi sivulle ja Jere Oksanen venytti viikinkiverkkoa yhdellä kosketuksella. Erä oli toisessa erässä selvästi avausjaksoa paremmin pelin päällä, mutta viimeistely ei riittänyt johtoon. Tunnollisesti puolustavan SSV:n linnakkeeseen aukeaa niin vähän paikkoja, että niiden hyödyntäminen on tavallistakin tärkeämpää.

Pronssiottelu ratkesi SSV:n eduksi kolmannen erän alussa isäntien iskiessä Erän erheistä. Johtomaali syntyi heti jakson alkuun Erältä pahimmassa paikassa ryövätystä pallosta, ja kolmen minuutin kohdalla tilanne oli jo 4-2 samanmoisen toistuttua. Erä pääsi yrittämään kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta turhaan, ja sen jälkeen SSV repi rangaistuslaukauksesta eron jo kolmeen.
Pakkopaikassa Erä nosti prässin lankkuun asti ja avasi peliä, ja riskipeli olikin vähällä lunastaa hintansa takaisin. Jere Oksanen ohjasi maalin kulmalta päivän kolmantensa, Lauri Kapasen syötöstä tietenkin, ja peli ehti vielä jännittäväksi. Minuuttia ennen loppua Tuomas Iiskola ohjasi Sami Lehtisen liidättämästä pallosta Erän jo maalin päähän, mutta tasoittavaa palloa ei hyvästä rypistyksestä huolimatta saati verkkoon saakka.

Pettymyksestä huolimatta Erän valkopaidat saattoivat voittajia onniteltuaan astella koppiin päät pystyssä. Joukkue paransi peliään vaikean syksyn jälkeen rutkasti, taisteli paikan kahdeksan parhaan joukkoon ja rutisti vielä semifinaaleihin lähetettyään mestarisuosikkeihin kuuluneen Classicin kesälomalle.

Erä kiittää kaikkia, jotka kannustivat joukkuetta eteenpäin, tekivät töitä yhteisen asian eteen ja saapuivat Vantaan Energia Areenan komeisiin kotiottelutapahtumiin.

KIITOS!