Kuplan tilalle noussut uusi Mosahalli on ollut Erän salibandyn uuden ajan historian koti. Vaaleat seinät ovat varastoineet yli kymmenen vuotta suuria urheilutunteita laidasta laitaan. Keskiviikkona klo 18.30 niitä syntyy lisää kun Erä kohtaa ensi kertaa hallin historiassa Rauman Salban Salibandyliigassa.

Pitkän väännön jälkeen rakennusluvan saanut moderni Mosahalli aloitti Tapanilan Urheilukeskuksessa salibandyn uuden ajan: Nyt valmistauduttiin ja pelattiin kuivassa ja lämpimässä, ja katsojillekin oli varustelaatikoiden ja irtotuolien jälkeen ihan oikeita penkkirivejä.

Toki ovi hallin puolelle portaineen on ahtaansorttinen, katsomopaikkoja rajoitetusti ja akustiikka omanlaisensa, mutta sen tärkeimmän asian eli pelaamisen kannalta Mosahalli on kerännyt alusta tähän päivään saakka kiitokset.

Ja pelaamalla on tehty historiaa. Salibandyliigan välieriä, Naisten Salibandyliigan finaalia, EuroFloorball Cupin karsintaa. Mosahallissa on voitettu, hävitty, noustu liigaan, juhlittu mestaruuksia, ratkaistu viimeisellä sekunnilla, hävitty viimeisillä hetkillä, varmistettu jatkopaikka, surtu kauden päättymistä ennen aikojaan, heitelty rantapalloja.

Erän huikeat liigakarsinnat SB-Prota vastaan traktorin kieltävine kyltteineen, uuden ajan ensimmäinen liigapeli, ensimmäiset pudotuspelit, ensimmäiset pronssit, voitokkaat ja tappiolliset EFC-karsinnat, Mika Kohosen ja Storvretan ahdistaminen tasapeliin, arvalla ratkottu lopputurnauspaikka, Keppanan kitkerä tappio NST:lle ja sitä seurannut mestaruuskausi, unohtumattomat junioripelit.

Mosahalli pursuaa Tapanilan, Helsingin, Suomen ja koko maailman salibandyhistoriaa.

Erä - SalBa keskiviikkona klo 18.30 Mosahallissa. Tulethan Sinäkin?