Erän vuosi 2014 alkoi maukkaalla tavalla kun Loviisan Tor kaatui Pasilassa 6-2 (1-1, 3-1, 1-0). Kaksi play off -paikan kannalta tärkeää pistettä eivät jääneet ainoiksi ilonaiheiksi: Kokeneet Jussi Kosola sekä Janne Salonen tekivät vahvan paluun puolustukseen, ja Janne Jaanus laukoi uransa ensimmäisen liigamaalin.

Maailmanlokan pallokontrollia ei kaukalossa joulutauon jäljiltä vielä nähty, mutta raikasta yritystä ja rehtiä vääntöä senkin edestä. Ensimmäisenä saivat huutaa kuulut loviisalaisfanit Rasmus Hornin kiskaistua vieraat johtoon, mutta sitten oli jo Mikko Pasasen vuoro laukoa poikkiliikkeestä tasoitus.

Jussi Kosola avasi kauden pistetilinsä toisessa erässä kun hän pudotti pallon Valtteri Vapolalle ja tämä sijoitti matalan kudin takatolpan juureen. Tor tasoitti seuraavassa vaihdossa, mutta sitten alkoi tulla eroa. Voittomaaliksi jäänyt 3-2 tuli tolpan ja maalivahdin kautta verkkoon kierineestä Jussi Kosolan laukauksesta, ja kohta oli vuorossa Tuomas Iiskola. Vihainen pommi ykkösellä yläpeltiin Janne Salosen diagonaalisyötöstä muutti lukemiksi 4-2.

Loviisan vahti Niko Nordström ehätti kädellään Sami Lehtisen rankkariin, mutta seuranneesta ylivoimasta syntyi illan näyttävin maali. Mikko Pasanen passasi maalin edestä poikittain Jussi Kosolalle, joka sai putata tyhjiin 5-2.

Loviisa nosti kolmanteen erään odotetusti karvaustaan ja saikin välillä Erän prässättyä sinisten omaan kenttäpäätyyn. Vieraiden vedettyä lopussa maalivahtinsa penkille sai Erä yrittää lisämaaleja tyhjiin mutta osui vain sivuverkkoon ja tolppaan.

Kulmavapari kaksi sekuntia ennen loppua toi kuitenkin vielä ison maalin: Miika Iskanius tarjoili lätyn takatolpalle, jonne hiipinyt Janne Jaanus ohjasi uransa ensimmäisen liigamaalin ajassa 59.58.

- Alku oli minun silmiini aika sekava, ja pelaamattomuus näkyi, Erän päävalmentaja Petteri Bergman mietti yleisön edessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

- Alla on muutaman viikon mittainen henkilökohtainen kehittymisjakso, toki hyvin sujunut sellainen, ja yhteisharjoituksia pidettiin vasta torstaina ja perjantaina. Tänään pystyttiin kuitenkin parantamaan pelin edetessä erä erältä, ja voitto maistui. Nyt ei pelattu niin avointa hurlumheitä, ja se näkyi taululla myös loppunumeroissa.

Kevään liiga-avaus houkutteli Pasilan Urheiluhalliin mukavat 672 katsojaa, ja paikalla näkyivät myös Helsinki Floorball Cupin osanottajat, joille osallistujaranneke avasi vapaan pääsyn katsomoon.

Illan jobinpostin toi Miikka Kareisen loukkaantuminen kolmannen erän laitatilanteessa. Puolustajalupauksen ilta päättyi nilkan vääntymiseen.