Vastustajien maalivahtien kauhu, Tapanilan Erän kovalaukauksinen Tuomas Iiskola, on toipunut kesän loukkaantumisesta takaisin kaukaloon. Perjantaina huippuvaarallinen hyökkääjä aikoo tehdä Indiansin illasta vaikean.

Tuomas Iiskola on 22 vuoden iästään huolimatta jo todella kokenut liigapelaaja. Taitava ja erityisen vaarallisella laukauksella varustettu hyökkääjä teki läpimurron Salibandyliigaan jo kaudella 2010-2011, jolloin hän myös juhli nuorten maailmanmestaruutta ja Salibandyliiton Vuoden poikajuniori -palkintoa.

Viime kausi ei ollut pistepörssin kärkipaikoillakin viihtyneeltä Iiskolalta aivan aiempien kaltaista ilotulitusta. Kun joukkue meni vuoristorataa ylös ja alas, oli pelaajien henkilökohtaiset otteet samanmoisia. Alkaneeseen kauteen Iiskola saapuukin nälkäisenä ja motivoituneena. Kesällä vaivannut etureisi on saatu juri sopivasti kuntoon tosipelien alkaessa.

- Etureisivaivan paranemiseen meni oikeastaan koko kesä. Nyt jalka alkaa olemaan taas kunnossa ja sitä vahvistetaan lisää ja lisää. Vielä on totta kai paljon tekemistä, jotta saisi kestävyyspuolen kondikseen, mutta sitä työstetään tässä muun harjoittelun ohella, Iiskola kertoo.

- Tavoitteena on pelata uran paras kausi. Kehittyä itse pelaajana ja auttaa joukkuetta viemään yhteistä projektia eteenpäin. Auttaa joukkuetta niillä vahvuuksilla mitä minulla on. Tällä hetkellä kuitenkin ykkösasia on saada ukko taas parhaaseen mahdolliseen kuntoon loukin jäljiltä, hän jatkaa.

Erän ja Iiskolan kausi alkoi tasan viikko sitten kotivoitolla M-Teamista. Erän valmennusjohto ei vielä kuormittanut toipuvaa Iiskolaa, mutta vähästä peliajasta huolimatta maaliverkko heilui jälleen vanhaan malliin.

- Ensimmäinen peli oli itseltäni ja koko meidän kentälliseltä vaikea. Viisikkopeli oli vielä vähän hukassa, mutta tämä viikko on osoittanut, että suunta on taas parempaan päin. Totta kai oli taas mukava päästä pelaamaan. Paljon on vielä töitä pallotatsin ja pelirytmin kanssa, mutta nopeasti ne ovat taas ennallaan kunhan vaan saa treenejä ja pelejä alle.

- Ottelun alku oli meiltä hyvä. Päästiin nopeasti johtoon ja homma näytti toimivan. Kaveri pääsi kuitenkin peliin mukaan meidän nukahduksista. Nyt on pyritty lisäämään pelirohkeutta ja sitä kautta saamaan pallollista peliä paremmaksi, Iiskola kuvailee avausmatsin antia.

Tänään perjantaina klo 18.30 paikallisottelujen sarja jatkuu Vantaan Energia Areenalla, kun Erä saa vastaansa espoolaisen Indiansin. Vastus kovenee, mutta Iiskola tietää miten Indians kaadetaan.

- Jos nukkuu niin omassa päässä voi kolista. Indians ei ole niin fyysinen jengi, joten huomenna korostuu kaksinkamppailut. Puolustaja Janne Salosesta voi ottaa mallia miten niihin tilanteisiin mennään, aina täysillä. Pallon kanssa täytyy haastaa paljon maalille ja olla nälkäinen. Kaksi pistettä jää meille, Iiskola lupaa.

Osta lippusi etukäteen ja välty jonottamiselta!