Tapanilan Erä kohtaa torstaina alkavissa miesten Salibandyliigan välierissä hallitsevan Suomen mestarin Happeen. Yle Puheen salibandyillassa Suomen maajoukkueen päävalmentaja kuvaili Erällä olevan mahdollisuudet pelata pitkälle kevääseen.
 
Erä eteni liigan neljän parhaan joukkoon lyömällä puolivälierissä tamperelaisen Classicin suoraan kolmessa ottelussa. 
 

- Kun runkosarjan kahdeksas laittaa runkosarjan kolmosen lauluun, niin onhan se urheilullisesti selkeä ylläri, mutta kun meni ottelusarjan sisään ja katsoi pelejä, niin ei se lopulta niin iso yllätys ollutkaan. Erä oli niissä peleissä valmiimpi pelaamaan 60 minuuttia. Selkeästi ehjempää ja tasaisempaa tekemistä kuin Classicilla, maajoukkueluotsi Petri Kettunen sanoi Yle Puheen salibandyillassa maanantaina.

Pudotuspelien valintatilaisuudessa ensimmäiset kaksi joukkuetta välttelivät Erää, mikä maajoukkuevalmentajan mukaan kertoi siitä, että tapanilalaisia kunnioitettiin vastustajana.

- Pudotuspeleissä olennaista ei ole se, miltä sijalta niihin lähdetään, vaan se missä kunnossa peli on kun playoffit alkavat. Tämä on parasta Erää mitä tällä kaudella on nähty. Joukkue on viritetty huippuiskuun juuri oikeaan aikaan. Se antaa mahdollisuuden pelata keväällä pitkälle, Kettunen muistutti.

Kettusen poiminnat Erän parhaiksi pelaajiksi puolivälierissä kohdistuivat puolustussuuntaan. Maalivahti Markus Laakso keräsi maajoukkueluotsilta ansaitut kehut, kuten myös maajoukkuepuolustaja Tommi Aro.

- Laakson nostaisin ykköstähdeksi Erän puolivälieräsarjassa. Hän pelasi huikealla tasolla koko sarjan. Kenttäpelaajista Tommi Aron alku oli ehkä ensimmäisen matsin alussa vähän tunnusteleva, kuten koko Erällä, mutta sen jälkeen Tommi oli selkeä liideri niin pallollisena kuin pallottomanakin omassa pelissään.

Erän ja Happeen välieräsarja alkaa torstaina Jyväskylässä.  Erän välierien kotiottelu pelataan lauantaina Vantaan Energia Areenalla klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan Erä liigan finaaleihin!