Kokenut Petri Ikonen vakuutti tämän kauden liigadebyytissään. Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän voittokulku miesten Salibandyliigassa katkesi maanantaina Turussa, mutta ottelu TPS:ää vastaan tarjosi lopputuloksesta huolimatta myös paljon hyvää. Erityisen innoissaan Erä-valmennus oli varamiehinä otteluun hälytettyjen pika-apujen panoksesta.

Erältä oli maanantaina sivussa nippu kovia pelimiehiä, kun muun muassa alkukaudella vakuuttavasti esiintyneet Lauri Kapanen, Tommi Aro, Tommi RosendahlTom Strömsten ja Teemu Kortelainen olivat sivussa tositoimista. Edellä mainitun sairaslistan lisäksi Erän kokoonpanosta puuttui myös useita pidempiaikaisia toipilaita, kuten Sami Lehtinen, Mikko Pasanen, Eero Nuutinen, Miika Iskanius ja Miska Mäkinen.

Ei siis ihme, että Turun maanantaiseen otteluun hälytettiin pika-apuna Erä Akatemian Divari-joukkueessa pelaava Petri Ikonen, Erän A-nuoret Joonatan Surakka ja Henri Luoma sekä vasta B-juniori-ikäinen Mika Majalahti. Surakka iski heti uransa ensimmäisessä liigapelissä maalin ja Divari-kaukalot liigapeleihin vaihtanut Ikonen oli Erä-puolustuksen selkäranka antaen myös kaksi maalisyöttöä. Ikonen on pelannut urallaan toista sataa liigapeliä, ja maanantain perusteella taidot riittävät yhä liigatasolle.

- Petri Ikonen ja Joonatan Surakka olivat kyllä todella hyviä siihen nähden, että tämä oli heiltä ensimmäinen peli ja lyhyellä varoitusajalla. Ikonen oli viime kaudella yksi Divarin parhaista pelaajista ja Surakka näytti vaarallisuutensa nuorten MM-kisoissa. Heidän uskottiin olevan valmiita liigaaan, mutta noin hyvät otteet olivat meillekin yllätys, Erän valmentaja Tomi Rastas kehui 6-9-tappion jälkeen.

Tappion syitä Erä-valmennus ei kuitenkaan hakenut poissaoloista. Erä oli aiempaa vaisumpi ja TPS oli maanantaina parempi etenkin erikoistilanteissa.

- Joukkueen intensiteetti ei ollut tänään sitä, mitä se on ollut aikaisemmissa otteluissa. Erikoistilanteet ratkaisivat pitkälti ottelun. TPS teki yli- ja alivoimalla yhteensä neljä maalia ja se on liikaa. Nyt on onneksi puolitoista viikkoa aikaa hioa erikoistilanteet kuntoon jatkoa varten, Rastas sanoi.

Erälle tulee nyt pieni huili hyvään saumaan, sillä seuraava kamppailu pelataan vasta reilun viikon kuluttua. Seuraavassa ottelussa Erä isännöi Vantaan Energia Areenalla Nokian KrP:tä keskiviikkona 14. lokakuuta.

- Seuraavassa pelissä Nokiaa vastaan saadaan varmasti jonkin verran ukkoja takaisin lasaretin puolelta. Erikoistilanteet tulee saada kuntoon. Toivoisin meidän myös löytävän takaisin sen intensiteetin kuin aiemmissa peleissä, Rastas päätti.