Tapanilan Erän runkopuolustaja Sami Lehtinen joutui seuraamaan Salibandyliigan kauden alkua sairastumisen takia katsomosta. Nyt kun Lehtinen on päässyt ryminällä takaisin tositoimiin, on edessä heti superviikonloppu, jolloin Erä kohtaa kotikentällään Pasilassa Oilersin ja SPV:n. 

- Tämä on hyvä koetinkivi meille. Tuplapelejä on aika harvoin nykypäivänä. Pääsemme fyysisesti mittaamaan oman tasomme tällä hetkellä. Kun kaksi hyvin liikkuvaa joukkuetta tulee vastaan, niin varmasti hikipisaroita vuodatetaan, Lehtinen sanoo. 

Erän kapteenistoon kuuluva Lehtinen hämmästeli kauden ensimmäisissä otteluissa nuoren sinisen joukkueen otteita katsomosta.

- Olin ihan uskomattoman iloinen näkemästäni niistä kolmesta pelistä. Olin aika yllättynytkin, että niin kypsää peliä jätkiltä. Tällaista osattiin toki vähän odottaakin kesällä, mutta ei ihan tällaista superalkua. Varsinkin maalien muodossa, verkot ovat heiluneet hienosti, Lehtinen kehuu. 

Kokeneen pelimiehen tehtäviin Erän superviikolla kuuluu nuoren joukkueen henkinen valmennus. SPV ja Oilers vilisevät maajoukkuetähtiä, mutta kaukalossa ei ole varaa ryhtyä metsästämään nimmareita.

 - Kyllä sitä pitää koko viikko teroittaa. Varmaan tänäänkin pitää jätkiä vähän potkia. Ennen SSV-peliä käytiinkin mentaalipuolta läpi, kun vastassa on kavereita, joita on aiemmin lähinnä katsomosta ihailtu. Muistan hyvin, että olen itsekin ollut samassa tilanteessa aikanaan. Kyllä se jännitti. Se on ihan ymmärrettävää, Lehtinen muistuttaa. 

Erä-fanin unelmaviikonloppu alkaa siis lauantaina Pasilassa klo 17.00 ottelulla Esport Oilersia vastaan. Pelirupeama huipentuu sunnuntaina, kun hallitseva Suomen mestari saapuu Erän vieraaksi Ylen tv-otteluun. 

- Varmasti lähdemme molempiin peleihin oman pelimme kautta, mutta Oilers on ehkä vähän taitavampi joukkue kuin SPV. SPV pelaa ehkä vähän suoraviivaisempi. Oilers on vähän niin kuin me, eli pelaa lyhytsyöttöpeliä ja joukkueessa on paljon taitavia nuoria. Eroja joukkueissa on, mutta kaksi timanttista jengiä tulee vastaan. 

- Sunnuntain osalta tärkeintä on se, että palaudumme hyvin lauantaista. SPV tulee karvaamaan korkealta ja panemaan meidän jalat liikkeelle. Siihen täytyy pystyä vastaamaan. Jos jalat on vähän sementtiä, niin vaikeata tulee. Jalalla on pärjättävä. Mielestäni se on SPV-ottelun ratkaisukohta, Lehtinen arvioi. 

Lehtinen on nyt ehtinyt pelata kaksi liigaottelua ja tehopisteitä on syntynyt jo kolme, kaksi maalia ja yksi syöttö. Alku on vakuuttava, vaikka viuhuvasta rannelaukauksestaan tunnettu Lehtinen muistuttaa olevansa yhä toipilaana kaukalossa.

- Sanotaan, etten ihan täydessä tikissä vielä ole. Futistermein, en ehkä ihan 90 minuutin kunnossa, mutta pikku hiljaa mennään. Ehkä tuossa täytyy vielä pelisilmällä lukea tilanteita, ettei mennä joka kulmaan hikipinkona, Lehtinen nauraa.