Tapanilan Erä tasoitti miesten Salibandyliigan puolivälieräsarjan 1-1:een kukistamalla Oilersin Vantaan Energia Areenalla 5-4. Ottelun jälkeen tapahtumia kommentoivat Erän Tomi Rastas ja Perttu Puska, sekä Oilersin Akseli Ahtiainen ja Santeri Lindfors.

> Katso ottelun maalikooste

Jos keskiviikon pelissä Erä uinui alussa ja Oilers iski viileästi, niin nyt tilanne oli keikahtanut päälaelleen. Avauserässä Erä meni menojaan ja taululla komeili kotijoukkueen 4-1-johtolukemat. Toisessa erässä peli tasoittui ja Oilersin kova karvaus aiheutti päänvaivaa sinipaidoille.

- Tänään kaveri tuli paremmin alkuun ja vei ekan erän. Loput 40 minuuttia oli meidän, mutta se ei riittänyt maalien muodossa voittoon, Oilersin Santeri Lindfors tuumi matsin jälkeen.

Erän taistelusydän, Perttu Puska, kehui pelin jälkeen omiensa ilmettä. Kun Oilers haki vimmatusti kavennus- ja tasoitusmaalia, eivät eräläiset pelänneet mustelmia vaan laukausten eteen heittäydyttiin tunteella.

- Aika kaksijakoinen peli oli meiltä, niin kuin oli keskiviikkonakin. Välillä oltiin tosi hyviä ja välillä vähän heikompia, mutta tänään oli sellainen taisteluilme, jota voittoihin tarvitaan, Puska tiivisti.

Oilersin päävalmentaja harmitteli omiensa uinumista pelin alussa, mutta antoi rehdisti tunnustusta myös vastustajan esitykselle.

- Ensimmäisessä erässä olimme todella unessa ja kaveri sai kolme eteen. Se on näissä peleissä aika paljon. Erä puolusti todella uhrautuvasti ja oli tänään ainakin sen maalin verran parempi. Pelit ovat nyt 1-1, Ahtiainen tuumi.

Erä-valmentaja Tomi Rastas puolestaan kertoi, että ottelun alun eteen tehtiin hartiavoimin hommia. Tällä kertaa Oilersia ei haluttu päästää helpolla.

- Siitä lähdettiin, että pelin alku pitää olla eri luokkaa kuin aiemmissa peleissä. Siinä onnistuttiin, mutta toinen erä oli meiltä heikompaa. Siinä annettiin turhaan otetta vastustajalle. Emme olleet enää pallon kanssa niin aktiivisia, emmekä päässeet pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Tiukkoja vääntöjähän nämä ovat ja pienet asiat ratkaisevat. Veikkaan, että pitkä sarja tulee, Rastas arvioi.

Puolivälieräsarja jatkuu jo sunnuntaina Tapiolassa kolmannella kohtaamisella. Sen jälkeen pelit siirtyvät Pohjois-Helsingin salibandymekkaan yhden kampailun ajaksi, kun Erä isännöi keskiviikkona 4. puolivälierää Mosahallissa. Viides puolivälierä pelataan vain päivää myöhemmin jälleen Tapiolassa.

Kiivas pelitahti ei valmentajia pelota.

- Nämä ovat olleet tiedossa. Silloin pelataan, kun on sovittu. Sunnuntaina uusi yritys, Ahtiainen sanoi.

- Tämä on tiivis tahti, mutta se on erittäin hyvä asia. Tämän takia jokainen joukkue on tehnyt duunia. Nyt nähdään, kuka on tehnyt duuninsa hyvin ja kuka ei, Rastas summasi.

Erän puolivälierien kotiotteluihin voi hankkia liput ennakkoon osoitteesta lippuagentti.fi.