Tamperelainen Classic oli tyly vieras keskiviikkona, kun joukkue jatkoi Salibandyliigan voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi Tapanilan Erän kustannuksella. Classic karkasi Erältä avauserässä ja vei lopulta pisteet maalein 9-2.

Kaikki kauden kahdeksan otteluaan tähän mennessä voittanut Classic oli avauserässä terävä, kun taas Erän vauhti oli jäänyt pukusuojaan. Classic iski avauserässä neljästi, kun taas kotijoukkue jäi ilman osumia.

Toisessa erässä Erä sai pelin juonesta kiinni, mutta tekopaikoissa pallon tielle ehti aina joko uhrautuva Classic-puolustus tai huippuottelun pelannut maalivahti Lassi Toriseva. Erä sai toisen erän alussa Tuomas Iiskolan hienolla laukauksella kavennusmaalin, mutta Classic piti eron neljässä maalissa Nico Salon osumalla erän puolivälissä.

Päätöserässä sinisten kiri kuivui kokoon, kun pallo pomppi epäonnekkaasti omien pelaajien kautta kuudennen kerran Erän maaliin. Erä haki tämän jälkeen kavennusta ilman maalivahtia, mutta Classic räppäsikin vielä kahdesti pallon tyhjiin. Classicin maalitykki keskiviikon kamppailussa oli Lassi Vänttinen hattutempullaan.

- Saatiin hyvä lähtö tähän otteluun. Muutamaan minuuttiin pari maalia alkuun varmasti helpotti pelaamista. Tämä oli ehkä ensimmäistä kertaa ehjä peli kokonaisuutena. Jaksoimme tehdä töitä ja puolustimme nöyrästi. Vastustajallakin oli paljon paikkoja ja pyöritystä, mutta saimme parhaat paikat pidettyä poissa. Hyvät pisteet ja ihan kelpo peli, mutta numerot eivät ihan kerro missä kokonaisuus menee, Classicin päävalmentaja Petteri Nykky totesi.

Ottelun loppulukemat ja Erän toisen osuman iski Miika Iskanius kamppailun viimeisellä minuutilla. Osuma tuli ansaitusti Erän nuorelle kolmosviisikolle, joka oli joukkueen parhaimmistoa keskiviikkona.

- Tämä oli iso peli meille. Olimme puhuneet tästä paljon. Halusimme näyttää, että olemme kärkijoukkueita, mutta nyt nähtiin että sinne kärkeen on vielä matkaa. Paljon duunia on edessä. Pitää kääntää katseet, sunnuntaina on jälleen hyvä peli edessä, joten ei tätä auta jäädä murehtimaan, Iskanius sanoi lehdistötilaisuudessa.

- Peli ratkesi oikeastaan siihen, että vastustaja oli paremmin hereillä peliin. Emme oikein päässeet sisään otteluun. Ensimmäisellä erätauolla saatiin pelistä kiinni, kun kävimme juttuja läpi. Toinen erä näytti jo hyvältä, mutta se jäi sellaiseksi tehottomaksi pörräämiseksi. Emme päässeet maalintekosektorille. Classic on joukkue, joka osaa todella hyvin puolustaa pallolla, kun ovat johtoon päässeet. Meidän piti saada palloa, joten se meni vähän juoksemiseksi sitten. Tosi vaikea peli oli, Erän valmentaja Tomi Rastas kuvaili.

Sunnuntaina Erä jatkaa kovien otteluiden sarjaa, kun joukkue matkustaa Pasilaan paikallisvastustaja Viikinkien vieraaksi. Tällä kertaa kamppailun panoksena on paikka Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukossa, joten vain voitolla on merkitystä.

Seuraava liigaottelukin pelataan Viikinkejä vastaan, sillä Erä isännöi keskiviikkona 11. marraskuuta rakasta vihulaista Vantaan Energia Areenalla.