Tapanilan Erä kohtaa lauantaina Salibandyliigan kauden kolmannessa ottelussaan Loviisan Torin. Kaksi aiempaa kamppailuaan komeasti voittanut Erä ei aio aliarvioida vastustajaansa, jonka kausi on lähtenyt yskähdellen liikkeelle. 

Siinä missä Erä on voittanut molemmat ottelunsa selvin numeroin, on Tor ottanut kahdessa ottelussaan rumasti takkiin. Loviisalaisten verkkoon pallo on isketty kahdessa pelissä jo 26 kertaa.

- Yksi treenipeli pelattiin Loviisaa vastaan. Silloin tossu liikkui meillä kaksi erää kivasti. Nyt jos meinaamme voittaa, niin vaaditaan 60 minuutin ajan samanlaista vireystilaa, Erän valmentaja Tomi Rastas arvioi.

- Jos mietitään Loviisan kärkiosaamista, niin siellä on yhä todella kovaa osaamista. Heillä on edelleen Peik Salminen, Joni Niiranen ja Petri Mäki, joista saa esimerkiksi loistavan ylivoimaviisikon aikaiseksi. Näen, että Loviisassa on yhä kovan luokan tekijöitä, Rastas muistuttaa.

Erän harjoitusrinki oli torstaina ohut flunssa-aallon riepotellessa joukkuetta. Valmentaja Rastaan mukaan lauantaina jalkeilla on kuitenkin lähes sama kokoonpano kuin edellisviikonlopun otteluissa.

- Iskukyky on hyvä. En usko, että edelliseen peliin tulee suuria muutoksia. Vaikka nyt viikolla on ollut flunssaa joillakin pelaajilla, niin uskon, että samanlainen kokoonpano on kuin sunnuntaina oli OLS:ia vastaan. En usko suuriin muutoksiin siinä.

"Nuorilta pelaajilta kypsää peliä"

Erä avasi kautensa kotiottelulla sarjanousija Westend Indiansia. Avausmatsista tuli reilu viikko sitten 7-2-voitto, ja sen perään vierasmatka Ouluun toi komean 11-4-voiton OLS:sta.

- Alkukausi on ollut hyvä. Vastustajatkaan eivät toki ole olleet ihan liigan kärkeä, mutta toisaalta oma tekemisemme on ollut pitkälti sellaista mitä olemme tässä vaiheessa halunneet. Nuoret pelaajamme ovat pystyneet esittämään kypsää peliä, Rastas kehuu.

Erän valmennuksessa on myhäilty tyytyväisenä, kun jo kesällä kasattu ykkösvitja Tuomas Iiskola, Aaron Fagerholm ja Tommi Rosendahl on heti aiheuttanut kauhua vastustajajoukkueissa. Sunnuntaina OLS:ia vastaan jo U19-maajoukkueesta toisilleen tuttu Fagerholm-Iiskola-kaksikko riepotteli oululaisia 11 tehopisteen edestä.

- Valmennuksen kanssa halusimme alusta asti rakentaa ykkösnyrkkiämme tämän kolmikon varaan. Pojat ovat vastanneet luottoon ja tehoja on tullut heti. Tämä kolmikko oli jo harjoituspeleissä paras ketjumme. 

Myös maalivahtien tilanne Erässä näyttää hyvältä. Nuori Markus Laakso on ollut vakuuttava kauden ensimmäisissä otteluissa.

- Puskan Arttu on vielä loukkaantuneena, mutta meillä on tällä hetkellä kaksi hyvää maalivahtia, joista kumpi tahansa voi pelata. Markus on ollut nyt pikkuisen terävämpi ja pelannut kaksi ensimmäistä peliä. Hän on ollut todella hyvä. Valmennus on ollut ainakin todella tyytyväinen.

Nuori joukkue tarvitsee itseluottamusta

Usein urheilussa puhutaan sarjapisteiden merkityksestä, mutta myös sen tavan merkityksestä, jolla pisteet joko otettiin tai hävittiin. Erä-valmentaja Tomi Rastas painottaa, että vaikka valmennus yhä haluaa nähdä kaukalossa tietynlaisia asioita, ei mikään ole niin tärkeää kuin sarjapisteet.

- Tietenkin haluamme, että peli kehittyy jatkuvasti, mutta totuus kuitenkin on, että meillä on nuori joukkue ja tarvitsemme paljon pisteitä tässä vaiheessa kautta. Jos pisteitä ei tulisi, niin olisi vaikea rakentaa sitä omaa pelitapaa rauhassa. Nuoret tarvitsevat itseluottamusta, ja nämä voitot tuovat sitä lisää, Rastas muistuttaa.

Rastas nostaa esimerkin kehityksestä, jota tapahtui jo kahden ensimmäisen liigaottelun aikana ja niiden välissä.

- Karvauspelimme kehittyi ihan selkeästi perjantaista sunnuntaihin. Se kehittyi oikeastaan jo perjantain aikana. Olemme menneet erä kerrallaan ja esittäneet koko ajan kypsempiä otteita.