Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue pelaa tänään lauantaina seuran 80-vuotisjuhlaottelussa tamperelaista Kooveeta vastaan. Vain voitto kelpaa, kun Pasilan Urheiluhalliin odotetaan yleisöryntäystä Erän juhlia seuraamaan.

Erän kokenut puolustaja Sami Lehtinen kertoo, että edellisten otteluiden tappioista huolimatta sininen pyörremyrsky on hyvin latautunut lauantain juhlaotteluun.

- Voisi tietysti kuvitella, että olisi vähän huonommatkin fiilikset, mutta yleisilme on ollut todella hyvä. Vaikka takkiin on tullut, niin se ei ole vaikuttanut tekemiseen tai ilmapiiriin ollenkaan, Lehtinen sanoo.

- Tappiot ovat olleet niukkoja ja pelit tiukkoja. Tiedämme syyt, ne pienet mustat hetket pelin sisällä, joista tappiot ovat johtuneet. Nyt lähdetään lauantaina sitten rakentamaan voittoputkea.

Erän edellisestä voitosta on jo kulunut useampi ottelu, mutta puolustukseksi sanottakoon, että edelliset ottelut nuori joukkue on taistellut urheasti liigan kärkijoukkueita vastaan. Se, että salibandyn tulevaisuuden tähtinimet ovat jo nyt pystyneet haastamaan kärjen tiukasti, on lisännyt runsaasti itseluottamusta.

- Ihan varmasti. Se onkin päällimmäisenä jäänyt käteen. Meidän pitää katsoa sen tuloksen taakse. Ei tulos kaikkea kerro. Lähes jokaisessa pelissä olemme pystyneet jopa hallitsemaan peliä. Se on tärkeä asia etenkin tulevaisuuden kannalta, että parhaimmillaan pystymme viemään näitä koviakin jengejä. On hemmetin tärkeätä meidän nuorille pelaajille, että olemme saaneet luottamusta omaan tekemiseen, Lehtinen kuvailee.

Lauantaina Erä kohtaa Kooveen, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa liigan häntäpäässä. Erä on ennakkosuosikki lauantain matsiin, mutta kotijoukkue ei aio aliarvioida juhlavieraitaan.

- Koovee menetti nipun tosi hyviä pelaajia. Heillä oli pitkään aika samanlainen joukkue kasassa, mutta selkeästi joukkueessa nyt näkyy se, että joukkueesta lähti niin paljon kovia pelimiehiä. Heillä ei varmaan ole suuria odotuksia tähän kauteen, mutta kyllä hekin tulevat tällä kaudella vielä haastamaan ihan kovempia joukkueita, Lehtinen muistuttaa.

Lauantaina Erä aikoo jatkaa Movember-hyväntekeväisyyskampanjaansa maali-iloittelulla. Jokaisesta Erän osumasta joukkue nimittäin maksaa 10 euroa hyväntekeväisyyteen Movemberin kautta.

- Juhlapeli edessä, joten jos nyt uskaltaisin luvata kaksinumeroiset luvut, Lehtinen vihjaa.

Isähahmo-Mäkysen tuella Erä-paitaan

Sami Lehtisen takuuvarmasta puolustuspelaamisesta ja viuhuvasta kantista on saatu nauttia Mosalla lähes koko 2000-luvun ajan. Lauantain juhlaottelu herätti myös Lehtisessä paljon Erä-muistoja.

- 2002-2003 oli ensimmäinen kauteni Erässä. Erikssonin Lasse soitteli minulle ja tarjosi pelillisesti divarijoukkueesta isoa roolia. Tiesin, että jos olisin SSV:hen jäänyt, niin rooli olisi jäänyt paljon pienemmäksi. Nappikausi pelattiin heti alkuun ja noustiin liigaan. Siitä asti olen painanut liigassa Erän paidassa, Lehtinen aloittaa.

- Alussa oli tietysti vaikeata, haettiin muutama kausi askelmerkkejä. Kun jyvälle päästiin, niin pystyttiin omien kasvattien avulla nousemaan aina liigan finaaleihin asti. 2009-2010 olimme kahden maalin päässä triplamestaruudesta. Se on varmasti jäänyt päällimmäisenä mieleen.

Erä-uransa aikana Lehtinen on saanut pelata monen laji-ikonin kanssa, mutta yksi on Lehtisen mielessä ylitse muiden.

- Pakko poimia esiin Erän Hall of Fameenkin jo nostettu Timo Mäkynen. Tunsin Tirsan jo ennen Erään tuloani, mutta sitten tutustuimme tietysti jengissä paremmin. Edelleenkin olemme hyviä ystäviä. Hän on kapteeni ja isähahmo parhaasta päästä. En ole urani aikana montaa yhtä upeata kapteenia nähnyt, Lehtinen kehuu.

- Lisäksi on ollut upeata pelata sellaisessa ketjussa kuin Jani Kukkola, Lauri Kapanen ja Markus Bollström. Kukkola ja Kapanen tulevat varmasti olemaan meidän maajoukkueenkin kärkimiehiä tulevina vuosina, Lehtinen jatkaa. 

Tapanilan Erän ja Kooveen välinen juhlaottelu alkaa Pasilassa lauantaina 16. marraskuuta klo 17.00. Ottelussa nähdään runsaasti juhlallisuuksia, palkitaan ansioituneita eräläisiä ja liitetään uusia pelaajia Erän Hall of Fame -kunniagalleriaan. Ilmainen bussikuljetus Mosahallilta Pasilaan lähtee Mosalta klo 16.15. Kyyti tuo myös takaisin juhlaottelun jälkeen. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon ja juhlimaan 80-vuotiasta seuraa!