Mika (vas.) ja Mikko Kohonen ovat SPV:n tähtiä. Kuva: Salibandyliiga

Neljän ottelun voittoputkessa kulkeva Tapanilan Erä kohtaa keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla huippuottelussa hallitsevan Suomen mestarin SPV:n, jota tähdittää ehkä viimeistä kauttaan pelaava lajileganda Mika Kohonen.

Miesten Salibandyliigan runkosarjan loppuratkaisuista ei jännitystä puutu. Haastajana kauteen lähtenyt Tapanilan Erä on osoittanut, että se kuuluu sarjan TOP6-joukkueisiin ja siniset taistelevat yhä tiukasti pudotuspelien kotiedusta yhdessä paikallisvastustajien Viikinkien, Oilersin ja seinäjokisen SPV:n kanssa.

Ennen keskiviikon kamppailua Erä on neljän ottelun voittoputkessa, joka alkoi komealla jatkoaikavoitolla Kooveesta ennen joulutaukoa. Sen jälkeen ovat kaatuneet OLS, Indians ja Nokian KrP. Viimeisessä ottelussa nokialaiset jäivät Erän jalkoihin murskalukemin 12-1.

Voittoputken siivittämänä Erä on sarjassa viidennellä sijalla, neljä pistettä kolmannen sijan Viikinkejä ja neljännen sijan Oilersia perässä. Erä on pelannut kaksi ottelua kilpailijoitaan vähemmän, joten kahdella voitolla Erä nousisi entistä vahvemmin mukaan taisteluun pudotuspelien kotiedusta.

SPV:n vuosi 2016 on alkanut yhtä vaihtelevasti kuin syksy 2015 kulki. Viidestä pelistä sillä on plakkarissaan kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja viimeisenä tappio sarjan kärkijoukkueelle Classicille. Erän tapaan seinäjokiset murskasivat Nokian (13-3), kukistivat Kooveen (8-3), tasasivat pisteet Viikinkien (5-5) ja SalBan (4-4) kanssa.

Keskiviikon kamppailuun lähdetään siis mielenkiintoisista asetelmista, ja sen takaa myös joukkueiden edellinen kohtaaminen. 18. lokakuuta Seinäjoella pelattu kamppailu nousi syyskauden suurimmaksi puheenaiheeksi.

Tuossa ottelussa Erä johti vieraskaukalossa SPV:tä jo 6-0, mutta kotijoukkue punnersi uskomattomalla tavalla pelin neljän viimeisen minuutin aikana tasatilanteeseen 6-6. Jatkoajalla Erä keräsi rivinsä, taisteli sisukkaasti kahden minuutin alivoiman ja otti lopulta arvokkaan, vaikka silloin hyvin laimealta tuntuneen vieraspisteen.

Eikä siinä vielä kaikki. SPV:n riveissä hyökkää Suomen kaikkien aikojen paras salibandypelaaja, Mika Kohonen. Useamman kerran uransa päättämistä puntaroinut Kohonen saattaa pelata nyt viimeistä kauttaan kotimaan kaukaloissa, joten jo pelkästään "Kuningas-Kohosen" takia kannattaa keskiviikkoilta pyhittää huippusalibandylle Vantaan Energia Areenalla. Kumpi vie keskiviikona pidemmän korren, Erän maajoukkuetähti Lauri Kapanen vai Suomi-paidasta tuttu joukkuetoveri Kohonen?

Yhden kauden odotetuimmista otteluista lisäksi Tapanilan Erän ottelutapahtuma takaa viihtymisen koko perheelle keskiviikkoiltana. Tutkapisteellä voit testata laukauksesi kovuuden, fanipisteeltä löydät kuumimmat fanituotteet ja tapaat pelaajia ottelun jälkeen, jännittävät yleisökisat värittävät erätaukoja ja skidiparkissa riittää leluja ja puuhattavaa perheen pienimmille.

- Hallitseva Suomen mestari, sitä ei kai tarvitse sen enempää pohjustaa. SPV on meille tässä kohtaa erittäin hyvä mittari, nähdään missä mennään. Viimeisissä otteluissa on menty kovasti eteenpäin joukkueena, nousujohteisesti. Kannattaa tulla katsomaan sankoin joukoin, miten mestari haastetaan, Erän päävalmentaja Jyri Korsman kuvailee.

Tervetuloa matsiin keskiviikkona 27. tammikuuta klo 18.30. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin!