Tapanilan Erä lähtee suosikkina perjantaina pelattavaan Salibandyliigan taistoon lappeenrantalaista NST:tä vastaan. Kotijoukkue tietää kuitenkin vastustajan taidot, joten aliarviointiin ei sorruta.

Erän kokeneisiin puolustajiin lukeutuva Jussi Kosola povaa klo 18.30 Vantaan Energia Areenalla alkavasta kamppailusta kovaa fyysistä ottelua.

- NST on joukkue, joka ei koskaan luovuta. Tärkeä ottelu, sillä mekin halajamme kovasti pisteitä kahden ottelun voittoputkessa, Kosola tuumii.

Kun vastustaja nojaa tunnetusti fyysisyyteen ja kovaan yhteishenkeen, on Erän oltava valmiina vääntämään ja raastamaan jokaisesta pallosta. Yksi yhtä vastaan -tilanteista on poistuttava pallon kanssa.

- Meidän on voitettava kaksinkamppailut. Siinä pitää pääkopan olla kunnossa. Olemme käyneet asennepuolta läpi Indians-ottelun jälkeen. Kaikilla on siinä parannettavaa. Taistelumoodi pitää saada täysillä päälle. Hyvää se tähänkin asti ollut, mutta aina voi parantaa.

NST-ottelu on Erälle erinomainen mittari perjantaina, sillä nyt punnitaan nimenomaan Erän fyysisyys sekä pallollinen peli. 

- Pallon kanssa täytyy olla fiksu. Etenkin, jos meillä on enemmän pallo. Näin sitä etukäteen olettaisi, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Kaverihan voi tulla vaikka päätylaidasta kiinni, Kosola muistuttaa.

"Parempaan pystyn ja yritän koko ajan parantaa"

Jussi Kosola on pelannut alkukauden Erän ykkösviisikon takalinjoilla. Omaa suoritustaan vuoden 2003 nuorten maailmanmestari arvioi sangen poliittisesti.

- Aika kohtalaisesti on sujunut. Sanotaan, että ihan ok. En ole sinänsä erityisen tyytyväinen omaan suorittamiseeni, mutta en myöskään kovin pettynyt. Parempaan pystyn ja yritän koko ajan parantaa niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

- Kaipaisin omassa päässä 1-1-tilanteiden voittamista. Siinä näkisin, että on parannettavaa. Totta kai, jos pallollista peliä saa yhä paremmaksi, niin hyvä tulee, Kosola summaa.

Tapanilan Erän ja NST:n kuuma perjantaivääntö alkaa Vantaan Energia Areenalla perjantaina klo 18.30. S-etukortilla ryminää ja ryskettä pääsee seuraamaan huippuedulliseen kahdeksan euron hintaan! Tervetuloa!