Tapanilan Erän miesten Salibandyliigajoukkueessa viilettää tällä kaudella veljespari. Liigassa jo useammalla kaudella pelannut puolustaja Ilkka Koski on saanut joukkuetoverikseen pikkuveljensä Aaron. 

Viime lauantaina koettiin ikimuistoinen hetki, kun SSV-ottelussa maalintekijäksi kuulutettiin vuorollaan molemmat Kosket. Sekä Ilkka että Aaro heiluttivat vastustajan maaliverkkoa. 

Äärimmäisen kohtelias ja herrasmiesmäinen kaksikko istuutui Erä-tiedotuksen haastateltavaksi torstain harjoitusten yhteydessä.

 - On sitä isoveljenä ylpeä, kun pikkuveli saa onnistumisia, Ilkka hymyili SSV-pelin osumista. 

- Onhan se hienoa, kun Ilkka tekee maalin, mutta itse pitäisi aina tehdä sitten yksi enemmän, Aaro nauraa veljesten keskinäisestä kilpailuasetelmasta.

Vaikka kilpailuviettiä löytyykin, on puhe lämpimän kunnioittavaa, kun veljekset arvioivat toistensa osaamista kaukalossa.

- Ilkka on peruspakki . Hän tekee oman juttunsa, tekee myös maaleja ja antaa hyviä syöttöjä. Ilkka luutii alakerrassa ja tyhjentää maalinedustaa, Aaro kehuu.

- Aaro on fiksu sentteripelaaja. Hän tekee paljon peliä edistäviä pieniä asioita. Siihen olen kiinnittänyt huomiota, vaikka onnistumisia tuleekin maalien muodossa, Ilkka jatkaa. 

Liiga on nuorten pelejä ankarampi ympäristö

Aaro ja Ilkka olivat kumpikin voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta viime keväänä Erän paidassa. Hieman kuten tämän kauden nuori Erä-joukkue liigassa, lähti Erän A-nuoret viime kauteen haastajan roolissa. 

- Tässä on aika paljonkin samaa. Petteri (päävalmentaja Bergman) tuo toimintaan samantyyppisiä asioita. Siellä asiat kyllä piti käydä rautalangan kanssa läpi, nyt on enemmän kokemusta. Se auttaa. Prosessi on sinänsä nopeampi, Aaro kuvailee. 

- Meillä on nyt liigajoukkueessa paljon samantyyppisiä pelaajia henkisellä tasolla. Petterillä on oma tietty tatsi tähän hommaan, se näkyi viime vuonna paljon A-nuorten otteissa, ja se tuntuu toimivan tänäkin vuonna. Alkukausi on lähtenyt hyvin käyntiin, toivottavasti noususuhdanne jatkuu koko kauden, Ilkka lisää. 

20-vuotiaalle Ilkalle kuluva kausi on jo kolmas liigamiehistössä, 18-vuotias Aaro puolestaan ottaa ensiaskeliaan kärkitasolla A-nuorten jälkeen.

 - Liiga on ankarampi ympäristö, joka antaa vähemmän anteeksi. Toisaalta se harppaus ei ehkä ole niin iso kuin monet sanovat. Kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä tuntui helpommalta sisääntulo kuin itse aluksi ajatteli. SSV-pelissä tuli karu todellisuus vastaan, kun vastustajassa oli niin kovia kavereita, että oli jo itse vähän helisemässä. Silloin oli pakko skarpata, Aaro selvittää liigan ja A-nuorten eroja. 

"Kunnioitusta annetaan kaukalon ulkopuolella" 

Viikonloppuna Erän nuori liigaryhmä joutuu jälleen hienoon testiin, kun joukkue isännöi kahta Salibandyliigan huippuottelua. 

Vaikka lauantain ja sunnuntain vastustajissa Oilersissa ja SPV:ssä vilisee maajoukkueen tähtinimiä, ei nuoret eräläiset aio lähteä kaukaloon kumartelemaan kuvia. 

- Totta kai sitä kentän ulkopuolella kunnioittaa niitä, jotka ovat saavuttaneet asioita, mutta kentällä on ihan sama kuka vastaan tulee. Pelin aikana taistellaan palloista ja tilanteista, Ilkka linjaa. 

Mitä kovempi vastustaja, sen kovempi yritys, komppaa Aaro. 

- Jos vaikka pitkässä juoksupallossa ehtii nähdä, että vastassa on kaksinkertainen maailmanmestari, niin kahta kovemmin haluaa itse sen pallon voittaa. 

Erä-fanin superviikonloppu alkaa lauantaina Oilers-ottelulla Pasilan Urheiluhallissa klo 17.00. 

- Oilersissa on muutamia tuttuja pelaajia. Heillä on nälkäisiä maalintekijöitä. Heitä vastaan on aina kiva pelata. Varmasti tullaan kovaa jalalla, Aaro ennakoi. 

- Heikkous taitaa olla vähän se, että joukkueessa on pelaajia, joilla ei kaikissa tilanteissa pää kestä. Jos saamme heitä vähän kuumennettua, niin meille voi aueta hyviä maalipaikkoja ja henkistä yliotetta, Ilkka lisää. 

Sunnuntain tv-peli kaksinkertaista Suomen mestaria SPV:tä vastaan ei ensikertalaista Aaroa jännitä. Kaikki laitetaan likoon voiton eteen. 

- On se hienoa, mutta kivempaa on olla siellä kameroiden edessä niin, että esiintyy edukseen. Haluan antaa hyvän kuvan itsestäni, voittaa tilanteita, tehdä kaiken joukkueen eteen ja iskeä maaleja.