Tapanilan Erän ja tamperelaisen Kooveen sunnuntain Salibandyliigan ottelussa ei varsinaista panosta ollut, kun tapanilalaisten kotietuhaaveet olivat karanneet edelliseen tappioon, ja Kooveen pelit päättyvät tänä keväänä jo runkosarjan jäljeen. Suurta hurmosta kentällä ei nähty, mutta tilanteita riitti molemmissa päädyissä.

Koovee johti kamppailua parhaimmillaan kolmella maalilla, mutta Erä onnistui päätöserässä kirimään vielä maalin päähän tamperelaisista. Loppukiri kuitenkin katkesi Iiro Lankisen viime hetkien kaksiminuuttiseen, joka tuli suunsoitosta.

- Oli aika luokaton esitys meiltä tänään. Pojilla taisi olla ajatukset jo pudotuspeleissä, tai en tiedä missä olivat. Tänään ei oltu läsnä tässä matsissa. Näennäisesti hallittiin peliä ja saatiin luotua paikkoja, mutta sellainen tappamisen meininki puuttui viimeistelytilanteissa. Paljon pitää petrata viimeiseen runkosarjan peliin, että saadaan oikea moodi päälle pudotuspeleihin, Erä-valmentaja Tomi Rastas puhisi kamppailun jälkeen.

Ottelua kuvasti hyvin tilanne, jossa Tomi Palin sai kynäiltyä jo pallon Kooveen maaliviivalle, mutta maali varjeltui ja salamana pallo oli pelattu läpiajoon Kooveen Samuli Salomaalle, joka ampui pallon varmasti maaliin. Molemmilla joukkueilla paikkoja oli enemmän kuin riittävästi, mutta maalinteko oli Erälle tuskaa. Pallot kolisivat tolppiin ja ylärimaan, menivät ohi tai pysähtyivät Koovee-vahti Eero Peiposen hyppysiin.

Erä-hyökkääjä Miika Iskanius kertoi pelin jälkeen, että otteluun oli valmistauduttu jopa tavannomaista paremmin. Erä harjoitteli aamulla Energia Areenalla, mutta lataus katosi jonnekkin.

- Kaiken piti näyttää hyvältä, mutta en tiedä mitä sitten tapahtui. Etenkin avauserä oli meiltä hirveää. Kahdeksan maalia meni tänään omiin, eikä sillä yleensä kyllä pärjää. Nyt on puolitoista viikkoa aikaa kääntää kurssia, että ollaan pleijareissa parempia, Iskanius tuumi.

Jos Erän leirissä oltiin tappiosta suivaantuneita pelin jälkeen, niin kooveelaisten kasvoilla paistoi helpotus. Kausi on ollut tamperelaisille vaikea, eikä joukkue saavuttanut pudotuspelipaikkaa tänä keväänä.

- Tukkaan on tullut lähiaikoina aika pahasti, joten mukava on välillä voittaa. Pikkuisen saatiin puristusta pois, kun pudotuspelihaaveet kaatuivat. Maalinteko on ollut meille vaikeaa ja luulen, että kyse on ollut siitä, että pelit ovat olleet aika isoja meille. Nyt kun ei täytynyt ottaa enää paineita mistään, niin luulen että se näkyi kentälläkin, Kooveen paidassa hattutempun ja viisi tehopistettä (3+2) nakuttanut Tommi Ahola kertoi.

Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen totesi haastattelun alkuun, että Erä on sopinut hyvin Kooveelle vierasvastustajana.

- Viimeiseen kolmeen vuoteen olemme hakeneet täältä kolme voittoa. Kaksi Energia Areenalta ja yksi Pasilasta. En lähde arvioimaan vastustajan illan esitystä, muuta me olimme tänään pääsääntöisesti hyviä kentällä ja varsinkin hyökkäyspäässä tehokkaita, Santanen totesi.

- Ennen peliä puhuttiin nauttimisesta. Tänään varmistui, että ensi lauantaina kausi päättyy osaltamme. Osalla saattaa loppua ura tällä tasolla ja muilla on edessä pitkä kesä ennen seuraavaa kautta, päävalmentaja kuvaili Kooveen valmistautumista kamppailuun.

Erä-voitto oli Kooveelle mukava piristysruiske harmaan kevään keskelle, mutta pudotuspelipaikan karkaaminen yhä harmitti tamperelaisten päävalmentajaa.

- Selkeä tavoite oli pudotuspelipaikka ja siitä eteenpäin. Tietyistä syistä ei nyt päästy siihen tavoitteeseen. Nyt tuli tiukkoja tappioita, joita viime kaudella saatiin vielä käännettyä voitoiksi. Tällä kaudella niissä ei onnistuttu, Santanen summasi Kooveen kautta.

Tapanilan Erä päättää runkosarjarupeamansa lauantaina 5. maaliskuuta kotiyleisön edessä, kun Jyväskylän Happee saapuu Energia Areenalle. Ottelu alkaa klo 17.00., Tervetuloa kannustamaan Erä voittotunnelmissa pudotuspeleihin!