Kahden niukan tappion jälkeen oli Erän maukkaan kotivoiton vuoro kun OLS kaatui Vantaan Energia Areenalla 12-7 (3-3, 5-2, 4-1). Vieraat ehtivät johtaa ottelua 0-3 ja 3-5, mutta sitten aukesi Erän maalihana 12 ihanan osuman arvoisesti. Siniset jatkavat taistelua pudotuspelipaikasta, ja eroa viivaan on nyt kaksi pistettä.

Tänään Erä hallitsi peliä ensimmäiset viisi minuuttia, mutta OLS:n alkuun tiukan puolustuksen halkominen ei onnistunut. Tuomas Iiskolan saatua kaksiminuuttisen karkasi OLS johtoon, ja avauserän puolivälissä oululaiset onnistuivat vielä kahdesti vain 12 sekunnin välein.

Erä paineet eivät ehtineet kasvaa liikaa kun omiakin onnistumisia alkoi tulla nopeasti. Vasemmalta noussut Valtteri Vapola kiskaisi kavennuksen aivan etuyläkulmaan, ja sitten oli kahden ylivoimamaalin vuoro. Ensimmäisen sivalsi oikean tolpan kautta Lauri Kapanen ja toisen pommitti ykkösellä Tommi Rosendahl Tommi Aron taitavasti syötöksi kääntämästä valelaukauksesta.

Yksi unijakso ei Erälle riittänyt vaan toisen erän alkukin oli heikko: niinpä OLS livahti vielä kerran kahden maalin johtoon. Sitten alkoi kuitenkin sininen hyöky, joka tuotti tänään myös tulosta. Aaron Fagerholm napautti kavennuksen Tuomas Iiskolan laukauksen paluupallosta, ja pelin puolivälissä oli tasoituksen vuoro. Valtteri Vapolan rystysyöttö laidan kautta näytti karkaavan vaihtoaitioon mutta pysyi kuin tenniksen verkkonauhakosketuksena juuri ja juuri pelissä vapauttaen Eero Nuutisen irti laidasta. Nuutinen sivalsi pallon omalla ratkaisulla verkkoon, ja vain puoli minuuttia myöhemmin Erä nousi ensi kertaa johtoon. Keltainen puolustus sahattiin viipaleiksi koko viisikon syöttörallilla, ja sen lopuksi Lauri Kapanen kosketti luukulta Mikko Jolman syötön maaliin.

Erän seuraava maali merkitsikin jo Kapasen hattutempun valmistumista. "Kapis" piti pallon lavassa suojauksen puolella puolustajan ulottumattomissa ennen kuin nosti lukemiksi 7-5.
Tässä kohdin OLS vaihtoi maalivahtia, mutta vielä Erän seuraavakin laukaus sai lukemat taululla vaihtumaan. Maalin edessä voimistellut Jere Oksanen teki niin vaikean maskin, että Ilkka Kosken keskiviivalta saakka linkoama pallo löytyi OLS:n maalista.

Viimeistään kolmannessa erässä alkoi vahvan kauden pelanneen OLS:n peli hajota, ja Erä käytti tilaisuutensa. Jere Oksanen kiskaisi vastaiskun päätteeksi jo 9-5, ja vieraiden kavennuksen jälkeen nähtiin kaunis läpiajomaali. Tuomas Iiskolan karkuun lähettämän Tommi Rosendahlin kädet olivat liian nopeat Hannu Koivistolle, ja pallo liukui maissa verkkoon.

Erän yhdennessätoista OLS löi purkupallon pahimpaan mahdolliseen paikkaan eli Tuomas Iiskolalle, jonka kaamea lämäri venytti verkon vaihtokuntoon aivan maalin vasemmassa yläkulmassa. Ilkka Koski sai vielä nautiskella kahden maalin illasta kiskaistuaan takakulmaan lukemiksi 12-6. Illan viimeisen tekivät vieraat lähivaparista muurin blokkaamisella ja pitkällä kierrolla.

Erä sai ottelun viimeisellä viisiminuuttisella tappaa yhden jäähynkin, joka tuli erikoisella tavalla. Erotuomarit katsoivat Erällä olleen kaukalossa liikaa pelaajia kun laidassa loukkaantunut Tom Strömsten yritti viimeisillä voimillaan raahautua pois kentältä mutta ne ehtyivät ennen kuin peli taas käynnistyi. Kaikeksi onneksi kapteeni kuitenkin elpyi pelikuntoon jo tappamaan tilanteesta seurannutta kakkosta.

Takaa-ajon maalillaan aloittanut Valtteri Vapola oli tänään Erän tehokkain saldolla 1+3. Lauri Kapanen kokosi 3+0, Tuomas Iiskola 1+2, Tommi Aro 0+3, Tommi Rosendahl 2+0, Ilkka Koski 2+0, Eero Nuutinen 1+1, Aaron Fagerholm 1+1, Jere Oksanen 1+0, Tomi Palin 0+1 ja Mikko Jolma 0+1. Erän maalissa Markus Laakso pysäytti 19 laukausta.

Erän seuraava ottelu on ohjelmassa maanantaina Lappeenrannassa NST:n vieraana, ja keskiviikkona tie vie Espooseen Indiansin kaukaloon. Seuraava kotiottelu Erä - TPS pelataan 21. tammikuuta.