Tapanilan Erä järjestää lauantaina Vantaan Energia Areenalla Kolmen Erän -tapahtumapäivän. Päivän aikana nähdään naisten ja miesten Salibandyliigojen ottelut sekä junioreiden SM-sarjan kamppailu.

Tapahtumapäivän kamppailuissa on aineksia klassikko-otteluihin. Erä lähtee maksamaan kalavelkoja naisissa tamperelaiselle Classicille, miehissä ja C-junioreissa oululaiselle OLS:lle. Seuraavassa kolme pointtia kolmesta ottelusta.

KLO 14.00 Tapanilan Erä III vs. Classic, naisten Salibandyliiga

Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

Viime keväänä pitkästä aikaa finaaleissa nöyrtymään joutunut Classic on tämän kauden suurin mestarisuosikki. Joukkue on ennen lauantain peliä sarjan kärjessä tasapisteissä SB-Pron ja NST:n kanssa. 

Lauantain matsissa kentällä viilettää naisten Salibandyliigan kovimmat pistenaiset - sekä Classicin että Erän joukkueista. Liigan pistepörssin TOP6-pelaajista peräti viisi nähdään Vantaan Energia Areenalla, kun kaukaloon astelevat Classicin Eliisa Alanko, Alisa Pöllänen, Nina Rantala ja Erän Tuuli Huuskonen ja Anna Yli-Kojola.

Erän joukkueesta katse kannattaakin kiinnittää erityisesti Huuskosen ja Yli-Kojolan tutkapariin. Huuskonen on urheilullinen, nopea ja hieno asennepelaaja. Kapteeni, joka johtaa joukkuettaan esimerkillä. Yli-Kojola puolestaan omaa huikean pelisilmän ja tekee valtavan määrän maalipaikkoja ketjukavereilleen jokaisessa ottelussa.

KLO 17.00 Tapanilan Erä vs. OLS, miesten Salibandyliiga

Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigan lauantaitrillerissä panokset kovenevat, kun taistelu kevään pudotuspelipaikoista kiihtyy. Erä on ennen ottelua sarjan kymmenennellä sijalla, kun oululaiset ovat vielä viivan paremmalla puolella kuudentena. 

Molempien joukkueiden pelaajista löytyy rutkasti omia junioreita, jotka ovat vuosien varrella tulleet toisilleen tutuksi muun muassa A-nuorten liigafinaaleissa. Kuka tällä kertaa vie pidemmän korren? Juhlivatko Erän Tuomas Iiskola, Markus Laakso, Ossi Jalonen ja kumppanit jälleen kevään 2013 A-nuorten mestaruuden tavoin, vai ryöväävätkö Tatu Kiipeli ja oululaisveijarit pisteet Ouluun?

Edellisissä otteluissa Erän joukkueesta ovat omissa rooleissaan loistaneet maalivahti Markus Laakso, puolustaja Janne Salonen ja hyökkääjä Jere Oksanen. Laakso oli huippuvireessä SPV-ottelussa venyen moneen uskomattomaankin torjuntaan. Salonen on ehkä liigan nopein puolustaja, joka vauhdikkailla nousuillaan ja fyysisyydellään pystyy aiheuttamaan rutkasti harmaita hiuksia oululaispuolustajille. Oksanen puolestaan on ollut kolmosketjun roolissaan äärimmäisen tehokas. "Tarkka-ampuja" on löytänyt sihtinsä ja pisteitä on tullut komeasti, muun muassa hattutemppu Nokian KrP:tä vastaan.

SPV-ottelussa kakkosviisikon Tuomas Iiskola oli Erän maalitykki, mutta kauden aiemmissa peleissä viime vuoden ykköskenttä ei ole vielä ollut aivan viime kauden hurmiossa. SPV-pelissä oli jo merkkejä ketjun heräämisestä - mikäli Iiskola - Tommi Rosendahl - Aaron Fagerholm -ketju saa pelinsä kulkemaan, on OLS:n maalivahdilla Ville Mestarilla luvassa hikinen iltapuhde.

KLO 20.00 Tapanilan Erä - OLS, C-nuorten SM-sarja

Tapahtumapäivän päätteeksi nähdään salibandyn tulevaisuuden tähdet kaukalossa! Kun marraskuussa valittiin pelaajia ikäluokan tähdistöotteluun, oli Erän C-junioreista mukana lähes kymmenkunta pelaajaa (30 pelaajaa valittiin).

C-nuorten pelaajista on hankala poimia yksittäisiä seurattavia, kun lähes kaksi viisikollista ikäluokan priimaa viilettää kaukalossa, mutta esimerkiksi Konsta Kupelan, Matias Tekoniemen ja Juho Mäkelän otteita kannattaa tarkkailla. Kupela on pelannut Erän B-pojissakin ja ollut viime peleissä hurjassa vireessä. Tekoniemi on moderni ja fyysinen puolustaja, joka loistaa myös taidoillaan. Mäkelä puolestaan valittiin jo vuonna 2013 Erän vuoden nappulapelaajaksi.

OLS:n C-junioreista Erä-valmennus on varmasti scoutannut ykköskentän tutkaparin Konsta Kallio ja Eetu Ijäs. Kaksikko on paukutellut yhdessä yhteensä yli 80 tehopistettä tällä kaudella.

Lauantaina Vantaan Energia Areenalla vietetään Kolmen Erän päivää! Huikea tapahtumapäivä pitää sisällään kolme Erä-ottelua, kun Energia Areenan matolla pelataan niin naisten, miesten kuin nuortenkin SM-ottelut. 

Päivä alkaa klo 14.00 naisten Salibandyliigan ottelulla, jossa Erä III kohtaa Classicin. Klo 17.00 on vuorossa miesten Salibandyliigan tiukka taistelu pudotuspelipaikoista, kun OLS saapuu Tapanilan Erän vieraaksi. Ilta päättyy C-nuorten SM-sarjan otteluun, jossa siniset saavat myös vieraita Oulusta OLS:n C-junioreiden tullessa kylään.

Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon kaikissa otteluissa! Tapahtumapäivän lipuista lisätietoa saat tästä.