Kautensa 2013-2014 jo kolmannen kerran aloittaneen Jussi Kosolan kaksi maalia ja yksi maalisyöttö Loviisaa vastaan kuvastivat hyvin sitä merkitystä, joka hänen ja Janne Salosen paluulla kokoonpanoon oli. Kaksikko toi takalinjoille kokemusta ja rauhallisuutta, joita ratkaisuhetkillä tarvitaan.

- Sinnepäin kun vetää niin voi upota, ihan mukava oli saada onnistumisia itsellekin. Kokeneempia pelaajia yleensä kevättä kohden tarvitaan, ja yritetään tuoda peliin malttia. Vaikka fläpillä joku kammo volttilähtö onkin piirretty niin ihan joka kerta sitä ei tarvitse tehdä, Kosola naureskeli.

- Mukavaa oli palata ja nälkää paljon. Pisteet ovat olleet tiukassa, ja loppukaudesta pitää ottaa voittoja kun melkein jokainen joukkue vielä kohdataan.

Kauden alun täysin vihkoon vetänyt Loviisa parantaa otteitaan koko ajan, ja kovan pähkinän purtavaksi sai myös Erä Pasilaan.

- Loviisa aiheutti vastahyökkäyksillään meille harmaita hiuksia, ja lopussa antoivat hyvin painetta jolloin ei saatu peliä siirretty toiseen päähän, jossa olisi olut turvallisempaa. Oli hyvä, ettei kaveri saanut maaleja vaikka oli ylivoimaakin. Useasti on hyvän avauserän jälkeen vähän sulettu toisessa ja katsottu sitten kolmannessa, kuka voittaa.

Jussi Kosola pelasi tänään vasta kauden ensimmäisen kokonaisen ottelunsa.

- Kauden avauspelissä Indiansia vastaan ehdin vetää alkulämmössä kerran matoa kun nivunen hajosi. Sen tultua kuntoon pelasin Seinäjoella runsaan erän ennen kuin olkapäästä hajosivat nivelsiteet. Kuntoutumisen jälkeen ehdin harjoitella ennen joulua yhden ehjän viikon joukkueen kanssa ja nyt tämän viikon. Ikinä ennen ei ole ongelmia ollut, mutta viimeisten parin - kolmen vuoden aikana on kai iän myötä alkanut kroppa hajoilla herkemmin.

Tällä hetkellä Jussi Kosola arvelee olevansa noin 75 prosentin kunnossa.

- Viikko sitten olin paremmassa kunnossa, mutta kun vetää pari treeniä liikaa niin onkin yhtäkkiä jumissa. Niinhän siinä yleensä käy, että kun tuntuu kulkevan hyvin, sitä treenaa liikaa ja tarvitsee sitten vähän enemmän huilia.