Tapanilan Erän taistelu miesten Salibandyliigan pudotuspelien kotiedusta koki viikonloppuna kolauksen, kun Tampereelle ja Ouluun suuntautunut vieraskiertue ei kartuttanut joukkueen pistesaldoa. Sunnuntaina OLS oli vahvempi maalein 6-3.

Kun miesten Salibandyliigan runkosarjasta on neljä ottelua pelaamatta, on kuudennella sijalla majaileva Erä yhä neljän pisteen päässä sarjan neljännestä sijasta, joka oikeuttaisi vielä pudotuspelien kotietuun. Viikonloppuna Erällä olisi ollut mahdollisuus kuroa eroa kiinni Viikinkeihin, mutta lauantaina Classic oli niukasti parempi maalein 5-4 ja sunnuntaina OLS vei voiton 6-3.

- Ei auta kuin mennä peli kerrallaan. Eilen tehtiin neljä maalia, tänään kolme. Harvoin tuollaisilla määrillä pelejä voitetaan. Tänä viikonloppuna ei löytynyt sellaista rentoutta, että olisi pisteitä ansaittu, Erän päävalmentaja Jyri Korsman sanoi sunnuntain ottelun jälkeen.

Sunnuntain kamppailussa OLS pääsi avauserän jälkeen maalin johdossa tauolle, ja siitä maalin johdosta se piti kynsin ja hampain kiinni. Tapanilalaisilla oli paikkansa tasoittaa peli ja mennä kerta heitolla ohikin, mutta viimeistelyn kanssa oli jälleen tuskaista. Päätöserässä Erä myllytti, mutta vain OLS onnistui maalinteossa.

- Maalintekotilanteita syntyy, se on ehkä tässä se hyvä asia. Mutta viimeistelyvaiheeseen meidän on haettava rentoutta. Puolestaan kun OLS pääsi tänään vastaiskuille, he osoittivat mitä tehokkuus on ja iskivät kylmästi paikoistaan. Meillä samanlaisia tontteja oli monta, mutta ei vain pistetty palloa sisään, Korsman kuvaili.

Sunnuntain pelissä Erän maaleista vastasivat Tom Strömsten, Tomi Palin ja Miika Iskanius. 

Erällä on runkosarjassa vielä neljä ottelua jäljellä, niistä ensimmäiset kaksi pelataan vieraskaukalossa. Ensi sunnuntaina joukkue matkustaa Raumalle SalBan vieraaksi, seuraavan viikon perjantaina Pasilaan Viikinkien kotiluolaan.

Kaksi viimeistä runkosarjakamppailua pelataan kotiyleisön edessä. Sunnuntaina 28. helmikuuta Vantaan Energia Areenalle saapuu Koovee, lauantaina 5. maaliskuuta runkosarja huipentuu Happee-otteluun. 

- Nyt pari päivää palautellaan ja vedetään henkeä. Lähdetään valmistautumaan kevättä kohti. Nyt on hyvä paikka vähän puhaltaa ulos ja tulla sitten takaisin tosi toimiin entistä päättäväisempänä, päävalmentaja Korsman linjasi.