Tapanilan Erän urakka miesten Salibandyliigassa jatkuu keskiviikkona kotiyleisön edessä, kun TPS saapuu vieraaksi Mosahalliin. Kamppailusta on luvassa kiihkeä, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä neljäntenä ja viidentenä. Kumpikin joukkue on voittanut kolme ja hävinnyt vasta yhden ottelun.

Erä aloitti runkosarjan kolmella perättäisellä voitolla, kunnes viime perjantaina Lappeenrannan NST haki taisteluvoiton Mosalta.

- Perjantain tappiota käsiteltiin lyhyesti joukkueen kanssa heti pelin jälkeen ja tarkemmin vasta tänään joukkueen harjoituksissa. Pelaajat saivat pari asiaa miettittäväksi tämän päivän palaveriin, Erän valmentaja Tomi Rastas kertoo.

- Emme olleet täysin valmiita vastaamaan NST:n intensiiviseen peliin ja vahvaan kaksinkamppailupelaamiseen. Varsinkin erien aluissa tämän huomasi ja NST rankaisi hyvällä prosentilla meidän virheistä. Liikaa tappiota ei saa kuitenkaan jäädä märehtimään, vaan otetaan tappiosta oppi talteen ja ruvetaan kskittymään keskiviikon TPS-peliin, Rastas muistuttaa.

TPS on kaapinut neljästä ottelustaan voitot Nokian KrP:stä, Loviisan Torista ja Kooveesta. Turkulaisten kauden ainoa tappio tuli Esport Oilersia vastaan.

- TPS:llä on nuorekas, hyväjalkainen joukkue kasassa. Viime kaudella voitot menivät tasan ja molemmat pelit olivat hyvätasoisia, jossa molemmat joukkueet pyrkivät terävään vastaiskupelaamiseen, Rastas kertaa.

TPS menetti kesällä pari pelaajaa, kun Lauri Stenfors ja Miko Kailiala siirtyivät SSV:hen. Varsinkin joukkueen ykköspyssyn Kailialan siirto oli joukkueelle kova takaisku. TPS kuitenkin sai menetykset paikattua hankkimalla Mikko Hautaniemen Sveitsistä ja Miikka Läntisen Salbasta. 

- Joukkueesta kannattaa myös nostaa esille Teemu Aaltonen, joka monta vuotta hallitsi divarin pistepörssiä ja siirtyi viime kaudeksi Tepsiin. Nopea sentteri oli heti kauden alusta joukkueelle todellinen vahvistus ja nousi otteillaan aina maajoukkueeseen asti, Rastas kehuu.

Erä-koutsin mukaan keskiviikkona ratkaisee se, miten hyvin nuori Erä-joukkue on pystynyt perjantain tappion käsittelemään. 

- Perjantain tappion jälkeen tulee koko joukkueen nostaa tasoaan. Onkin mielenkiintoista nähdä miten nuori joukkue reagoi uuteen tilanteeseen. Meidän pitää pystyä pelaamaan omilla vahvuuksillamme, eli kovalla liikkeellä ja aktiivisella pelitavalla.

Keskiviikon kamppailun jälkeen Erä-faneja odottaa herkullinen ajanjakso. Reilun viikon sisään Erä kohtaa SSV:n, Oilersin kuin kaksinkertaisen Suomen mestarin SPV:n. Valmennusta tiukka ottelutahti ei huimaa. Huippumatsien sarja alkaa lauantaina, kun ensimmäisenä hyökätään SSV:n kimppuun.

- Pelaajat ovat tottuneet otteluruuhkiin, enkä usko rytmin tuottavan mitään ongelmia. Se, että vastustajina on perinteisiä menestyjiä on varmasti vain hyvä asia, nuorella jokkueellamme on varmasti intoa mitata tasoaan esimerkiksi hallitsevaa mestaria vastaan, Rastas myhäilee.

Ennen keskiviikon TPS-taistoa kannattaa seurata Erää niin osoitteessa eraliiga.fi kuin sosiaalisissa medioissa Facebookissa ja Twitterissä. Luvassa on mm. lippuskaboja Erän kotipeleihin!


Erän seuraavat kotiottelut

16.10. Tapanilan Erä - TPS (Mosahalli klo 18.00)
26.10. Tapanilan Erä - Oilers (Pasilan Urheiluhalli klo 17.00)
27.10. Tapanilan Erä - SPV (Pasilan Urheiluhalli klo 16.00, TV2)