Miesten Salibandyliigassa pelataan keskiviikkoiltana todellinen herkkupala, kun Vantaan Energia Areenalla klo 18.30 kohtaavat sarjakolmonen Tapanilan Erä ja voitosta voittoon kulkenut sarjan mestarisuosikki Classic.

Keskiviikon liigakamppailusta ei varmasti vauhtia ja tunnetta puutu, kun viime keväänä Classicin sensaatiomaisesti puolivälierissä 3-0-voitoin pudottanut Erä isännöi sarjan suurinta mestarisuosikkia.

Sekä Erä että Classic ovat aloittaneet syksyn runkosarjaurakkansa vahvasti. Classic on sarjassa tasapisteissä kärkisijaa pitävän Happeen kanssa. Kärkikaksikko ei ole vielä hävinnyt peliäkään ja Classicilla merkintöjä on vain voittosarakkeessa. Kaksi tasapeliä pelanneella Happeella on yksi peli enemmän pelattuna kuin tamperelaisilla.

Erä on pelannut Classicin tapaan seitsemän ottelua. Tapanilalaiset ovat ottaneet viisi voittoa, pelanneet yhden tasapelin ja kauden toistaiseksi ainoa tappio tuli vieraskaukalossa TPS:ää vastaan.

Kumpikin joukkue on saanut kesän aikana vahvistuksia niin pelaajien kuin valmennuksenkin osalta. Erä vahvistui muun muassa maajoukkuehyökkääjä Perttu Puskalla, joka on ollut alkukauden peleissä pitelemätön. Puska johtaa Erän sisäistä pistepörssiä tehoilla 10+5. 15 tehopisteellään hän on koko liigan pistepörsisssä kahdeksannella sijalla.

Classic puolestaan naarasi riveihinsä paikallisvastustaja Kooveen maajoukkuepelaajan Eemeli Salinin, joka on säväyttänyt Familyn pelipaidassa heti ensi hetkestä lähtien. Salin on liigan pistepörssissä toisena iskettyään huimat pisteet 14+12=26. Salinin edellä on vain Happeen Peter Kotilainen, jolla pisteitä on kasassa 17+11=28.

Salinille tukea pistetehtailuun tarjoaa kova paluumuuttaja Lassi Vänttinen, joka palasi kesällä Sveitsistä Classicin riveihin. Vänttisenkin lapa on ollut tulikuumana alkukaudesta, tehoja on kertynyt 9+8=17.

Mielenkiintoisia kokeneiden pelaajien vääntöjä on varmasti luvassa, kun Erällä on asettaa Vänttistä haastamaan maajoukkuetähti Lauri Kapanen, ja puolustuksessa kokenut Tommi Aro ottaa mittaa Classicin pahasta pojasta Mika Savolaisesta.

Myös molempien joukkueiden penkin takana häärivät uudet miehet. Happeessa Suomen mestaruutta vuonna 2014 juhlinut Jyri Korsman otti viime keväänä Erän liigajoukkueen päävalmentajan tehtävän vastaan. Korsmanin alaisuudessa Erä on muuttanut voimakkaasti harjoitteluaan ja pelitapaansa, mikä on näkynyt muun muassa aiempaa vauhdikkaampana ja aktiivisempana pelaamisena kaukalossa.

Classicilla joukkuetta luotsaa kaksinkertainen maailmanmestari, kun Petteri Nykky solmi seuran kanssa sopimuksen. Suomen kultajuhliin vuosina 2008 ja 2010 johtaneesta Nykystä Classic toivoo valmentajaa, joka pystyisi viemään seuran sen historian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

Erällä ja Classicilla on paljon yhteistä myös menestyksen osalta. Kumpikin seuroista on hallinnut viime vuosina junioreiden SM-sarjoja - esimerkiksi viime keväänä A- ja B-poikien SM-finaalit pelattiin näiden seurojen välillä. Yhdistävä tekijä on myös se, ettei kumpikaan seuroista ole vielä pystynyt miesten Suomen mestaruutta voittamaan, kummankin palkintokaapista jo hopea löytyy.

Kilvoittelua löytyy myös seurojen kaukalon ulkopuolisesta tekemisestä, sillä molemmat seurat ovat panostaneet viime kausina ansiokkaasti ottelutapahtumiinsa. Classic on nostanut "festareillaan" riman korkealle, ja Erässä onkin tehty hartiavoimin töitä sarjan yleisömagneetin tavoittamisessa. Vantaan Energia Areenalla ei tylsiä hetkiä tule, kun kuuman pelin ympärillä on tarjolla muun muassa runsaasti yleisökilpailuja, aktiviteettipisteitä ja erätauko-ohjelmaa.

Tervetuloa nauttimaan huippujännittävästä liigaottelusta ja viihtymään koko perheen tapahtumassa. Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 28.10. klo 18.30!

Osta lippusi ennakkoon ja vältyt jonottamiselta!

 

Haluatko Voittajakatsomoon naisten MM-kisoihin? Miesten ja naisten Salibandyliiga-otteluihin saapuneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa kaksi ikimuistoista matkaa Veikkauksen Voittajakatsomoon. Elämys sisältää parhaat paikat Voittajakatsomossa, erätaukoruokailun, lajilegendojen vierailut, fanituotteita ja mahtavan tunnelman. Katso lisätiedot ja muut mukana olevat ottelut täältä.

Salibandy on tukevasti mukana myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, avoinna olevat salibandykohteet näet täältä.