Maalirikas, tiivistää päävalmentaja Petteri Bergman Erän illan vierasottelun Loviisassa. Edes viiden maalin johto ensimmäisellä erätauolla ei kuitenkaan vaativaa valmentajaa rauhoittanut.

- Olen taannoin hävinnyt Salibandyliigan ottelun, jossa johdimme kahden erän jälkeen kuudella maalilla. Se on ollut itselleni erinomainen muistutus siitä että peli ei ole koskaan ohi ennen kuin summeri soi viimeisen kerran. Pelin edetessä korostimme erityisesti liikkeen ja pelisuunnitelmassa pysymisen merkitystä, Bergman muistuttaa.

Terästämisen varaa löytyy edelleen myös omien tekemisestä.

- Parannettavaa jäi moniltakin osin niin pallolliseen kuin pallottomaan peliinkin, mutta prosessi etenee ja pelimme kehittyy koko ajan.

Kysyttäessä irtoaa toki kehujakin.

- Santtu Strandberg pelasi maalissa mallikkaasti poimien useita vaarallisia palloja. Tommi Rosendahl ilmeisesti suivaantui edellisen pelin 0+0 -tehoista ja latoi tänään 2+3. Aaro Koski jatkoi hyviä otteita saalistaen ensimmäisen liigamaalinsa.

Sunnuntai on joukkueelle suunnitelman mukaisesti lepopäivä, ja Erä pääsee palauttelemaan puhtaalla pelillä porskuttavana liigakärkenä. Nousija Indians, karsija OLS ja heikentynyt Loviisa ovat olleet pehmeä lasku liigakauteen.

- Jokainen joukkue sieltä aikanaan tulee vastaan. Hyvä ettei olla ainakaan vielä kompastuttu yhteenkään näistä kolmesta vastustajasta, Petteri Bergman toteaa tärkeimmän.

Erän liigakausi jatkuu 11. lokakuuta, jolloin vastustajaksi Tapanilan Mosahalliin saapuu NST.