Tapanilan Erä säilytti mahdollisuudet miesten Salibandyliigan pudotuspelien kotietuun, kun joukkue haki sunnuntaina vierasvoiton Rauman SalBasta maalein 8-6. Sarjapaikkansa puolesta taistellut SalBa antoi tapanilalaisille hienon vastuksen.

Rauman salibandy-ylpeys SalBa kamppailee henkeen ja vereen sarjassa säilymisen puolesta, mikä näkyi myös sunnuntain liigaottelussa. Kotijoukkue tuli ottelun alkuun sellaisella rytinällä, että Erä-leirissä oltiin ihmeissään. Avauserä oli vanhentunut vajaat 15 minuuttia, kun pallo oli ollut kolmesti Erän maalissa saman raumalaispelaajan, Joni Peltoltan, laukomana.

- Kaikesta näki, että raumalaiset olivat tulleet voitto mielessä peliin. Kaveri tuli höyryjunan lailla päälle. Tuntui, että he menevät päätylaudasta läpi, Erän päävalmentaja Jyri Korsman kehui vastustajaa ottelun jälkeen.

Vaikean avauserän jälkeen Erän pukukopissa puhuttiin päättäväiseen sävyyn ottelun kulun muuttamisesta. Ensimmäisessä erässä tunne vei peliä, jatkossa myös järki oli saatava mukaan.

- Totesimme kopissa, että meidän pitää saada ottelu kontrolliimme. Painotimme, että oma pallollinen peli on saatava sellaiselle tasolle, jolla pystymme hallitsemaan sekä vastustajan että meidän pelaajiemme tunnetilaa,  Korsman kuvaili.

Tunnetta pelistä ei puuttunut jatkossakaan, mutta erätauon jälkeen Erä todella sai pelistä otteen. Toinen 20 minuuttia meni Erälle 6-1-lukemin, kun Lauri Kapanen, Tuomas Iiskola, Mikko Pasanen, Tomi Palin ja kahdesti osunut Iiro Lankinen heiluttivat maaliverkkoja. Päätöserään Tapanilan Erä pääsi 6-4-johdossa.

Päätöserän alkuun Erä hillitsi kotijoukkueen suurimpia  taisteluhaluja kahdella nopealla osumalla (Tommi Aro, Tomi Palin), mutta erän puolivälissä SalBa vielä nousi takaisin kahden maalin päähän. Kolme minuuttia ennen päätössummeria SalBa otti kuitenkin hyökkäyspään jäähyn, joka esti raumalaisten loppukirin. 

- Haettiin ennen peliä playoff-latausta, ja sitä kyllä tänään saatiin. Molemmat joukkueet taistelivat tänään hurjasti. Ei ollut varmasti tuomareillekaan helppo kamppailu. Täytyy myös kehua maalivahtiamme Teemu Kortelaista, joka kovissa paikoissa piti meitä pystyssä, Korsman totesi.

- Pitää myös kehua kotiyleisöä, joka piti grillin kuumana ja heitti kiukaalle jatkuvasti lisää vettä. Aika helteessä oltiin kaukalossa tänään, Korsman hymyili.

Erä nousi voitollaan Salibandyliigassa kuudennelle sijalle, tasapisteisiin viidennen sijan SPV:n kanssa. Voiton myötä paikka pudotuspeleissä varmistui lopullisesti, mutta kolmessa viimeisessä runkosarjapelissä panosta riittää yhä. Tapanilalaiset voivat edellleen nousta liigassa neljän parhaan joukkoon, mikä tietäisi kotietua pudotuspeleissä.

Seuraavaksi Erä kohtaa perjantaina Pasilassa Viikingit, joka on sarjassa tällä hetkellä juuri viimeisellä pudotuspelien kotietuun oikeuttavalla sijalla, eli neljäntenä. Sunnuntaina vuorossa on kotiottelu Vantaan Energia Areenalla, kun vieraaksi saapuu tamperelainen Koovee. Runkosarja huipentuu lauantaina 5. maaliskuuta kotiyleisön edessä pelattavaaan trilleriin runkosarjan voitosta haaveilevaa Happeeta vastaan.

Tervetuloa Vantaan Energia Areenalle nauttimaan huippusalibandysta ja koko perheen viihdetapahtumasta!