Erän päävalmentaja Petteri Bergman säkenöi energiaa vielä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Vastaukset juontaja Juha Pusilan kysymyksiin viuhuivat sellaisella vauhdilla, että tallentimien muistikortit vilkkuivat punaista.

- Pelin edetessä molemmilla oli omat vaiheensa. Se, mikä kumminkin ilahdutti, oli vika kymppi kun selkeästi näki, että kaveri alkoi siinä kohtaa väsyä. He kyykkäsivät ja kyykkäsivät, mikä ei ole heidän omaa pelitapaansa, ja selkeästi alkoi painaa. Syötöt eivät enää löytäneet omille ukoille niin helposti, jolloin saatiin riistoja ja paikkoja. Totta kai olen tyytyväinen, että voitto irtosi tässä kohtaa, ja viides peli alkaa nyt tästä hetkestä.

Kysymys ottelun kulminaatiopisteestä tuotti yllättävän vastauksen. Se piste nähtiin nimittäin jo ennen ottelun alkua.

- Ensimmäinen kulminaatiopiste oli vastustajan halu keskittyä sellaisiin asioihin kuin että hallissa on liian vähän valoa ja screeni liian alhaalla ja videotykkiä pitää sada pois ja valoja päälle ja kaikkea vastaavaa. Kaikkeen epäolennaiseen keskittymistä, ja siinä kohdassa tiesin, että me veisimme tämän homman tänään. Fokuksen pitää olla oikeissa asioissa, ja uskon, että se toi tänään voiton.

Samaa on luvassa myös jatkossa.

- Me keskitymme jatkossakin omaan tekemiseen kuten sunnuntaina Jyväskylässä, vaikka mielellään olisi pelattu jo huomenna kun energiaa ja virtaa riittää.

Erän välieräpaikkaan vaaditaan tämän sarjan ensimmäinen vierasvoitto, ja siihen Erällä on kaikki tarvittava.

- Jo aluksi tiedettiin, että pelkkien kotipelien voittaminen ei riitä. Kaksi kertaa on käyty eikä täplää ole sieltä vielä irronnut, mutta nyt sen on irrottava, vaihtoehtoja ei ole. Viidennet pelit ovat aina erityisiä. Se on se yksi ainoa peli, jossa päivän kunto ratkaisee. Mitään et saa mukaan näistä aikaisemmista vaan se on tulos tai ulos kummallakin.

Ohjelma ennen sunnuntaita on selvillä.

- Tähän ei tyydytä. Pieniä juttuja pyritään parantamaan, kehittämään omaa peliä ja analysoimaan vastustajan tämä peli, hengähdetään ja palautellaan, sitten käännetään katseet sunnuntaihin ja ollaan väkeviä Jyväskylässä, Petteri Bergman totesi tilanteen.