Lauri Kapanen Salibandyliigan pudotuspelien lehdistötilaisuudessa. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliigan puolivälierissä kohtaavat kaksi sarjan yleisömagneettia, kun tamperelainen Classic valitsi Tapanilan Erän vastustajakseen. Erän tähtihyökkääjä Lauri Kapanen toivoo, että puolivälierät täyttävät Vantaan Energia Areenan lehterit entistäkin tiiviimmin.

Classic oli runkosarjan yleisömäärissä selvä ykkönen. Joukkueen yleisökeskiarvo oli 1200 katsojaa. Mosalta Vantaan Energia Areenalle vasta syksyllä siirtynyt Erä puolestaan tuplasi viime kauden yleisökeskiarvonsa vuolaasti kiitellyn ottelutapahtuman avulla. Erän katsojakeskiarvo 801 oli liigan kolmanneksi korkein.

Suomen MM-joukkueessa hopeaa joulukuussa voittanut Erän tähtihyökkääjä Lauri Kapanen muistuttaa, että yleisöllä on suuri merkitys kotijoukkueen pelaamiseen.

- Mitä enemmän on yleisöä, sitä enemmän nauttii peleistä, Kapanen kertoi Salibandyliigan pudotuspelien valintatilaisuuden yhteydessä.

Runkosarjassa Kapanen oli Erän paras pistemies. 24 ottelussa syntyi tehopisteet 23+16=39. Taitavan laitahyökkääjän mukaan joulukuun MM-kisoista jäi paljon nälkää kevään liigapelejä varten.

- Olihan se MM-turnaus tosi hieno kokemus kaikin puolin. Itselleni sellainen, että pitää tehdä entistä kovemmin töitä, jos haluaa voittaa sen kirkkaimman, Kapanen totesi.

Puolivälieräsarjassa Classicia vastaan Kapanen saa vastaansa MM-kisojen joukkuekaverinsa Nico Salon, joka puolustaa tamperelaisten pelipaidassa.

- Onhan tuo Nico aika kova pelimies. Heikkoudet ovat vähissä, mutta katsotaan jos sieltä jotain löytyisi, Kapanen hymyili.

Erän kotiotteluun liigan parasta meininkiä ja ottelutapahtumaa voi tulla ihastelemaan sunnuntaina 8. maaliskuuta klo 17.00. Silloin pelataan puolivälierien toinen ottelu Vantaan Energia Areenalla. Puolivälieräsarja alkaa perjantaina Tampereella.