Tapanilan Erä otti maanantaina kauden avauspisteensä miesten Salibandyliigassa, kun joukkue pelasi 4-4-tasapelin turkulaisen TPS:n kanssa. Erän suurin sankari oli maajoukkueen ykköshyökkääjä Lauri Kapanen, joka palasi ryminällä liigakaukaloihin.

Kolme edellistä kautta Sveitsissä pelannut, ja tämän kauden avausottelusta perhesyiden takia sivussa ollut Kapanen tarvitsi vain 15 sekuntia iskeäkseen kauden avausosumansa kotimaan liigassa. Kapanen vei Erän Turussa 1-0-johtoon salamamaalilla, joka syntyi vain 15 sekunnin pelin jälkeen.

Ottelun toisessa erässä kotijoukkue TPS otti pelin hallintaansa. Joukkue siirtyi nopeaan tahtiin erän puolivälissä 3-1-johtoon. Erä haki toisen erän lopun sitkeästi kavennusta, mutta turkulaiset lähtivät päätöserään kahden maalin etumatkalta.

Päätöserän alussa Erä pääsi pelaamaan ylivoimaa, jolloin Kapanen kavensi lukemat 2-3:een illan toisella osumallaan. Vain reilu minuutti myöhemmin peli oli jo tasan, kun Tommi Rosendahl sivalsi Kapasen syötöstä pelin 3-3-lukemiin.

Erän puolivälissä Kapanen täydensi hattutemppunsa viemällä Erän ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 49.37. Johtomaalista ei kuitenkaan kauaa sinisten leirissä nautittu, sillä Jani Hyytiäinen iski ottelun loppunumerot ajassa 49.55 Erän siirretyn rangaistuksen aikana.

- Oltiin nyt otettu kauden avauspelistä Oulusta oppia, saatiin hyvä terävä startti. Toisessa erässä vastustaja käytti momentuminsa täydellisesti tehden 6-7 vaihdossa kolme maalia, Erän päävalmentaja Petteri Bergman sanoi.

- Pelissä on paljon hyvää. Parhaimmillaan pelasimme liikkuvaa, vauhdikasta ja rohkeaa salibandya. Helppoja virheitä tulee vielä, mutta ne ovat niin selkeitä, että ne on onneksi helppo karsia pois. Kapanen oli tänään erittäin hyvä, mutta myös puolustus vahvistui Tommi Aron tultua mukaan. Molempien joukkueiden veskarit pelasivat tänään hyvän pelin, Bergman jatkoi.

Tapanilan Erä pelaa kauden kotiottelunsa Suomen parhaassa palloiluhallissa Vantaan Energia Areenalla. Uuden, upean ottelutapahtuman ja kuuman paikalliskamppailun Esport Oilersia vastaan pääset kokemaan keskiviikkona 24.9. klo 18.30 alkaen. Hanki lippusi heti!