Lauri Kapanen (oik.) on vahvasti tyrkyllä miesten MM-joukkueeseen joulukuun kisoihin.

Tapanilan Erän Lauri Kapanen ja Tommi Aro edustavat Suomea syyskuussa Ruotsia vastaan pelattavissa tuplamaaotteluissa. Maaottelut ovat tärkeä etappi Suomen miesten salibandymaajoukkueen valmistautumisessa joulukuun MM-kisoihin, jotka pelataan Göteborgissa.

Suomi kohtaa maaotteluissa Ruotsin ensin Malmössa torstaina 11. syyskuuta ja toinen kohtaaminen on vuorossa Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 14. syyskuuta. Erän Lauri Kapanen pelaa sinivalkoisissa vain Suomessa pelattavan ottelun, sillä huippuhyökkääjä odottaa perheenlisäystä juuri otteluiden läheisyydessä. 

Salibandyliigan ensi kauden kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvat Erän maajoukkuepelaajat palasivat kotiin viime kauden päätteeksi Sveitsistä. Kaksikko pelasi Sveitsin liigan Alligator Malansissa ennen paluutaan sinipaitoihin.

Erän menestynyt 1997-ikäluokka U19-leiriryhmän runkona

Ensi keväänä pelattaviin poikien MM-kisoihin valmistautuva U19-maajoukkue puolestaan leireilee Eerikkilässä 11.-14. syyskuuta. Leirille osallistuu peräti kahdeksan Tapanilan Erän pelaajaa, joihin lukeutuvat miesten edustusjoukkueen hyökkääjät Eero Nuutinen ja Tuure Ailio.

Liigapelaajien lisäksi leirikutsun saivat Erän juniorit Santeri Kainulainen, Riku Holopainen, Henri Luoma, Miska Mäkinen, Joonatan Surakka ja Valtteri Saari.

- Näemme valmentajina poikien maajoukkueella kahdentasoisen merkityksen. Toisaalta tavoitteena on löytää tietenkin sellainen toimiva 18 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin joukkue, joka voittaa MM-kultaa toukokuun 2015 alussa, mutta toisaalta tavoitteena on tuoda laajempaa rinkiä pelaajia kohti kansainvälisiä pelejä ja kansallista huippua - antaa siihen eväitä ja motivaatiota harjoitteluun, U19-joukkueen valmennusjohtoon kuuluva Erän urheilujohtaja Joonas Naava kertoo.

- Olemme tehneet todella paljon pelaajatarkkailua viime kauden aikana ja haarukoineet kisaikäluokkien pelaajat tarkasti. Paljon olemme myös keskustelleet pelaajien valmentajien kanssa ja pyrkineet hyvään yhteistyöhön seurajoukkueiden kanssa. Tämänkertainen porukka on valittu tarkkailun ja kesän Pohjola Cupin ja Pohjolaleirin näyttöjen pohjalta, Naava kuvailee valintoja.

> Floorball.fi: Miesten maajoukkuevalinnat

> Floorball.fi: Nuorten leirivalinnat