Lauri Kapanen (oik.) juhlittavana. Kuva: Salibandyliiga

Tapanilan Erän päävalmentaja Petteri Bergman seurasi lähietäisyydeltä, kun Lauri Kapanen hassutti Ruotsia sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla pelatussa maaottelussa.

Bergman toimi Ylen tv-lähetyksen asiantuntijana selostaja Matti Härkösen tutkaparina, kun Erän tähtihyökkääjä iski varsinaisella peliajalla kahdesti pallon Ruotsin maaliin ja ratkaisi lopulta rankkarikisan voiton Suomelle.

- Edellisen kerran olin samoissa hommissa neljä vuotta sitten 2010 MM-kotikisoissa, joten tovi on viime kerrasta vierähtänyt, mutta hauskaahan tuo jälleen oli. Yhteistyö Härkösen kanssa toimi mukavasti ja mikäli kotikatsomoista saatuun palautteeseen on uskominen, niin kokonaisuudesta on pidetty ja hyvä niin.

- Suomelta ottelu oli monella tapaa huomattavasti parempi esitys kuin viime torstaina Ruotsin maaperällä. Tänään virtaa riitti loppuun asti, ottelun läpivienti oli kokonaisuutena nousujohteinen ja trilleriloppu sytytti ihmiset Energia Areenan lehtereillä vielä lopussa huutomyrskyyn, Bergman kuvailee 5-5-lukemiin päättynyttä ottelua.

Levon kautta kohti Oulun liiga-avausta

Lupaa Erän kannalta erittäin hyvää, että lauantaina OLS-vierasottelulla alkavan liigakauden kynnyksellä joukkueen vaarallisin peluri on huippuvedossa. Kapasen, Tuomas Iiskolan ja Eero Nuutisen ykkösketju pitää vastustajat varmasti varpaillaan koko 60 minuutin ajan.

- Kaikkiaan energinen esitys ja hyvä kokonaisuus Kapaselta tänään.  Sen kruunasivat kaksi maalia varsinaisella peliajalla sekä yksi rangaistuslaukauksesta.

- Kapanen on planeetan parhaita maalintekijöitä. Hän on viekas, taitava ja maaliahne sniperi. Tämän lisäksi hän on pystynyt viime vuosina monipuolistamaan itseään puolustuspelin sekä pelintekokyvyn osalta, Bergman kehuu.

Erän liigakausi alkaa siis ensi lauantaina vierasmatkalla Ouluun. Kapanen, Tommi Aro sekä nuorten maajoukkueen matkassa olleet Eero Nuutinen ja Tuure Ailio saavat alkuviikosta vielä latailla akkuja ennen kuin rytinä toden teolla alkaa.

- Käydään tilanne vielä pelaajakohtaisesti läpi jokaisen kanssa erikseen, mutta lähtökohtaisesti lepoa huomenna ja mukaan joukkueen vahvuuteen tiistaina, jolloin suuntaamme katseet kohti loppuviikon Salibandyliigan avausta, Bergman tiivistää.

Lauri Kapasen onnistumiset voit katsoa uudelleen Ylen maalikoosteesta.