Tapanilan Erän kausi miesten Salibandyliigassa ei olisi voinut parempaa alkua saada. Erä pelasi perjantaina Indiansia ja sunnuntaina OLS:ia vastaan - tuloksena oli täydet neljä sarjapistettä.

Kauden ensimmäisessä kotiottelussa uudistettu ottelutapahtuma keräsi lähes 700 katsojaa Pasilan Urheiluhalliin. Sininen yleisö sai kiitokseksi nauttia kotijoukkueen 7-2-voitosta sarjanousijaa vastaan. Sunnuntaina meno oli vielä askeleen hurjempaa, kun Erä latoi 11-4-voittolukemat vierasmatkalla Oulussa.

- Päällimmäisenä liiga-avauksista jäi mieleen neljä sarjapistettä ja usean nuoren pelaajamme hieno ensiesiintyminen Salibandyliigassa, päävalmentaja Petteri Bergman kehuu.

Päävalmentaja oli erityisen tyytyväinen siihen, että joukkueen peli kehittyy ja monipuolistuu koko ajan.

- Kausisuunnitelmamme mukaisesti harjoittelun painotukset huomioiden onkin ilahduttavaa, että pystymme jo tässä vaiheessa pelaamaan näinkin tasapainoista ja kypsää peliä, ja kaapimaan tärkeitä sarjapisteitä, Bergman jatkaa.

Erän seuraava liigakoitos on lauantaina vierasottelu Loviisan Toria vastaan.

- Kokonaiskuormituksellisesti laskettuna tämä viikko on niin sanotusti perusviikko (1 x huoltava harjoitus, 1 x palauttava harjoitus, 3 x lajiharjoitusta, 1 x lepopäivä, 1 x ottelu), Bergman kuvailee. 

Loviisa on lähtenyt liigakauteen vaisuin odotuksin. Jopa joukkue itse on kutsunut itseään "divariporukaksi". Niin tai näin, Erä ei aio aliarvioida lauantain haastetta.

- Peik Salminen ja Joni Niiranen ovat erittäin kokeneita pelimiehiä ja muodostavat sellaisen tutkaparin, jonka kanssa tulee olla hereillä. Kokenut valmentaja Backman on monissa liemissä keitetty. Lisäksi perinteisesti äänekäs, mutta myös vaativa loviisalaisyleisö tuo varmasti oman mausteensaottelutapahtumaan, Bergman muistuttaa.

Salibandyliigan tulospalveluista on ollut paljon porua liigakauden päästyä vauhtiin. Erän otteita kannattaakin ennemmin jännittää Twitterissä ja Facebookissa. Joukkueen tekemiseen puutteelliset tulos- tai tilastotiedot eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet.

- Toki haasteet tulospalvelussa ja tilastoinnissa ovat lajin ja yleisön palvelemisen kannalta valitettavaa, mutta joukkueemme toimintaan sillä ei ole käytännön merkitystä. Niiltä osin kuin tilastoja tarvitsemme, tuotamme ne itse, Bergman kertoo.