Erän kotivoitto Indiansista näytti innostuneen kirjoittajan silmiin jopa play off -tasoiselta tarkalta taistelulta, mutta  kapteeni Tom Strömsten ja päävalmentaja Petteri Bergman palauttelivat lehdistötilaisuudessa jalkoja maan pinnalle. Taistelu ja voitto olivat kaikkien mielestä arvossaan, mutta läheskään parasta mahdollista Erää ei laatikossa toki vielä nähty.

> Katso ottelun maalikooste

- Varsinkin toisessa erässä kaivettiin kyllä verta nenästämme, ja vain Teemu Kortelainen piti meitä pystyssä, Tom Strömsten ärisi.

- En tiedä, missä keskittymisemme oli, mutta toisella erätauolla käytiin kyllä kopissa vakava keskustelu ja juteltiin, että tässä on nyt 20 minuuttia aikaa alkaa näyttää, mitä osataan. Päätettiin kaivaa keskittyminen esiin ja pitää peli tarpeeksi yksinkertaisena. 

Tiikerinsilmä löytyi ratkaisuhetkillä, ja niukka maalin voitto oli arvokas tulos. Toisinkin olisi voinut sitkeän ja kärsivällisen intiaanilauman kynsissä käydä.

- Nämä olivat tärkeät kaksi pistettä, ja oli henkisesti tosi tärkeää vääntää tästä voitto, tuttuun tyyliinsä taistellut ja välillä päänsä pahan näköisesti maalirautoihin kolistellut Tom Strömsten alleviivasi.

- Molemmilla joukkueilla on varmasti edellytykset pelata nähtyä aktiivisemminkin mutta meillä kieltämättä näkyi, että tässä on painettu viisi peliä puoleentoista viikkoon, päävalmentaja Petteri Bergman ynnäsi.

- On menty tiukkaa tahtia Oulua, Seinäjokea ja Turkua myöten, ja väsy rupeaa väkisinkin vähän painamaan. Tämä oli tänään vähän tällainen väkisinvääntö, mutta tärkeintä oli kaksi pistettä tiukasta pelistä.

Erän tapaan kovaa treenanneetkin pelaajat tarvitsevat myös palautumista, ja loppuviikon ohjelmassa se otetaan huomioon.

- Loppuviikolla on ohjelmassa toki tekemistä, mutta tulos on varmasti parempi jos ensin levätään ja sitten kokoonnutaan raikkaina taas tekemään kuin jos vaikka yritettäisiin heti huomenna treenata lajia, Bergman sanoi.

Indiansin hyökkääjätalentti Eino Pesu ja päävalmentaja Mikko Laurikainen olivat harmissaan tuloksesta mutta muistuttivat kuitenkin pelin parantuneen lauantaisesta suurinumeroisesta SSV-tappiosta selvästi.

- Tasainen tarkka peli, jossa molemmat puolustivat aika tiiviisti eivätkä lähteneet kovin korkealta karvaamaan. Meillä se oli tietoinen valinta lauantain yhdeksän päästetyn jälkeen. Puolustettiin tänään hyvin eikä neljä omiin ole kovin paljon, mutta hyökkäyspäässä olisi pitänyt pystyä parempaan. Kolmella tehdyllä harvoin tässä lajissa voittaa, Laurikainen sanoi.