Joensuulaisen Josban kapteeni Perttu Puska siirtyy Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkueeseen. Puska on allekirjoittanut Erän kanssa kahden vuoden sopimuksen.

25-vuotias Puska on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut liigapelaaja. Hyökkääjä on pelannut Salibandyliigaa kahdeksan kauden ajan edustaen koko ajan kasvattajaseuraansa Josbaa, joka tänä keväänä putosi sarjatasoa alemmas miesten Divariin.

- Yhteydenotto tuli nopeasti Erästä. Sen jälkeen olemme keskustelleet varmaan noin 15 kertaa ja lopulta löytyi niin loistava paketti minun ja perheen suhteen, niin pelaamisen kuin elämisenkin suhteen, että oli helppo valita, Puska kertoi.

Kuluvalla kaudella Puska pelasi 23 liigaottelua, joissa hän keräsi joukkueensa toiseksi kovimman pistesaaliin 34 tehopistettä. Maaleja ja syöttöjä syntyi molempia 17.

- Totta kai oli vaikea jättää Josba, mutta haluan pelata liigassa, joten nyt oli pakko lähteä. Tapanilan Erä on minulle pelaajana hieno paikka kehittyä ja löytää seuraava askel uralla, Puska kuvaili.

Joensuulaisen salibandylahjakkuuden taidot on huomioitu vuosien varrella myös maajoukkuetasolla. Vuonna 2009 nuorten MM-kisoissa pelannut hyökkääjä oli vahvasti mukana  myös Suomen miesten maajoukkueen edellisessä MM-projektissa, mutta loukkaantumiset vesittivät mahdollisuuden taistella lopullisesta kisapaikasta.

- Maajoukkue on minulle selkeä tavoite. Uskon, että Erässä pelaaminen ja harjoitteleminen edesauttavat sitä tavoitetta paljon. Odotan Erältä ammattimaista tekemistä, paloa ja halua menestyä, Puska sanoi.

Tapanilan Erän päävalmentaja Jyri Korsman on vuosien varrella kohdannut Puskan monesti tuhoisaa jälkeä tekevänä vastustajana. Värikäs, itsekin suurella liekillä valmentava liigavalmentaja tietää, että Puskan mukana väriä ja liekkiä saadaan rutkasti myös kaukalon sisälle ja pukukoppiin.

- Pertussa on eniten vakuuttanut se taistelutahto ja periksiantamattomuus. Välillä kierrokset käyvät kovilla ja tulee myös ylilyöntejä, kun elää voimakkaalla tunnemaailmalla pelissä. Mutta sen takia olemme varmaan alun alkaen hänestä kiinnostuneetkin. Haluamme tunnetta ja intohimoa meidän tekemiseemme. Perttu on oiva lisä siihen tavoitteeseen, Korsman arvioi.

Puskan sopimuksen myötä Erän liigajoukkueen runko alkaa hahmottua, mutta urheilujohtajan kevääseen kuuluvat pitkät työpäivät jatkuvat vielä muutaman yksityiskohdan viilaamisella.

- Joukkue alkaa olla aika lailla kasassa. Yhtä kahta palaa vielä hahmotellaan, mutta voidaan olla jo aika luottavaisella mielellä. Meillä on vahva joukkue ja pelaamme varmasti mitaleista, Erän urheilujohtaja Joonas Naava myhäili.

Lue myös:

Tähtipelaaja Tuomas Iiskola jatkaa Erässä - "Yksi avainpelaajistamme"
Erä kiinnitti seuraikoninsa jatkosopimuksiin - "Tulossa on jotain mieleenpainuvaa"