Erän keskiviikkoillan kruunasi maukas voitto kun kovan luokan vastustaja Classic taipui Vantaan Energia Areenalla 3-2! Tommi Aron taiturimaisesti pohjustama ja Mikko Jolman viimeistelemä ratkaisumaali huudatti 1123-päistä kotiyleisöä vain kaksi minuuttia ennen ottelun loppua.

Syötönkatkon jälkeen vauhdilla ylös noussut Tommi Aro laittoi pallon Classic-puolustaja Mika Savolaisen vasemmalta puolelta ja livahti itse oikealta ottamaan onton taas lapaansa ennen kuin tarjoili poikittain Mikko Jolman lapaan. Suora jatkolaukaus ei ollut illan kovin, mutta leijasi verkkoon ohi hyvän ottelun pelanneen Classic-vahti Joni Järviön.

Kolme yötä aikaisemmin TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa pelannut Classic tuli Energia Areenalle flunssan kaventamana, ja pisteitä himoava Erä iski vieraiden hienoiseen hajamielisyyteen heti alusta. Ensi erän loppupuolella Tuomas Iiskola livahti vasemmalla ohi puolustajan ja ajoi röyhkeästi luukulle nostamaan avausosuman maalin kattoon. Kotiyleisö sai huutaa uudelleen jo kaksi minuuttia myöhemmin kun Mikko Jolman poikkisyöttö pomppi takatolpalle hiipineelle Mikko Pasaselle ja varma volley komisti lukemiksi jo 2-0.

Toiseen erään oli Classic jo herännyt, ja nyt Erä joutui alakynteen. Upean illan torjunut ja ottelun parhaana palkittu Teemu Kortelainen peitti vielä Sami Johanssonin avopaikan, mutta seuraavaan vieraiden isoon tilaisuuteen ei hänkään enää yltänyt. Pitkä kaaripallo pomppi puolustajien välistä ruotsalaisvahvistus Jesper Thorbergille, joka ohjasi ilmasta kavennuksen. Erän vanhetessa virkistyi Eräkin pelille, ja maalipaikkoja alkoi syntyä toiseenkin päähän, mutta vahdit vetivät yhä uudelleen pitemmän korren.

Maalintekovoimaa tihkuva Classic jää harvoin yhteen maaliin eikä niin käynyt tänäänkään. Päätösjakson puolivälin lipuessa esiin vieraat väänsivät pallon laidassa Tommi Arolta ja kokenut kettu Ilkka Mäkipää tarjoili periclassicmaisen pitkän poikkisyötön, jonka Atte Eronen pommitti näyttävästi sisään.

Ottelu sähköistyi kuusi minuuttia ennen loppua erotuomarien viheltäessä Tom Strömstenille ottelun ensimmäisen jäähyn. Sen tappaminen herätti kuitenkin kotijoukkueen hurjaan taisteluun, ja katsomoa sytytti kaksinkamppailuvoitoillaan etenkin villieläimen raivolla karvannut Eero Nuutinen.

Heri Mikko Jolman 3-2-johtomaalin jälkeen Classic veti maalivahtinsa penkille ja lähti jauhamaan tasoitusta, mutta pienen pyörityksen jälkeen Erä alkoi voittaa palloja ja painaa peliä hyökkäyspäätyyn. Pahin paine hellitti 16 sekuntia ennen loppua Classicin otettua kaksiminuuttisen liian monesta pelaajasta kaukalossa, ja Erä pystyi pitämään loppusekunnit pallon poissa vaara-alueilta.

Illan voitto nosti puhalsi Erän ja play off -viivan välisen turvatyynyn kuuden pisteen paksuiseksi, mutta taistelu jatkuu tiukkana. Takana sekä OLS että NST ovat nimittäin pelanneet peräti kolme ottelua vähemmän.

Erän seuraava kotiottelu pelataan 4. helmikuuta nousija Rauman Salbaa vastaan, ja areenana on silloin poikkeuksellisesti perinteikäs Tapanilan Mosahalli!