Kuva: Moni Erän pelaajista juhli A-nuorten mestaruutta OLS:ia vastaan viime keväänä.

Lauantaina on Mosahallissa pelissä isoja pisteitä, kun Erä ja OLS iskevät yhteen. OLS on Salibandyliigassa toiseksi viimeisenä ja taistelee kynsin hampain Loviisan Torin kanssa suoraa putoamista vastaan. Erä taas elättelee toiveita pudotuspeleistä ja kaikki pisteet ovat tervetulleita tässä kamppailussa.

Erä ja OLS ottivat yhteen viime keväänä viidenteen peliin venyneessä Nuorten SM-sarjan finaalisarjassa, joten pelaajat tuntevat toisensa hyvin. OLS:n paras pistemies on nuorten maajoukkueessakin esiintynyt Valtteri Parviainen, joka oli suuressa roolissa OLS:n saavuttaessa yllätyshopeaa vuosi sitten nuorten SM-sarjassa.

Tapanilan Erän paras pistemies, Tuomas Iiskola, on nuorten SM-kullan jälkeen noussut suureksi vastuunkantajaksi myös miesten Salibandyliigassa. Erä-OLS-otteluparissa voidaankin puhua nuorten esiinmarssista, sillä molempien joukkueiden vastuunkantajat ovat syntyneet 90-luvulla.

OLS on tilastojen valossa mielenkiintoinen joukkue. Vaikka joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä, ovat oululaiset pelanneet erittäin tiukkoja otteluita. OLS on käynyt kolme kertaa jatkoajalla ja näistä saldona on vain yksi piste. 

Tämän lisäksi joukkue on hävinnyt alle kahden maalin marginaalilla viisi ottelua, joten useassa kamppailussa joukkue on lopulta kaatunut saappaat jalassa. Erän OLS kohtasi jo kauden toisessa ottelussaan kärsien silloin 4-11 tappion.

Erä on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta ääritasaisessa keskikastissa sijoilla 6-11 majailevat joukkueet ovat kaikki kolmen pisteen sisällä toisistaan, joten pistemenetyksiin ei Sinisilläkään ole varaa.

OLS on tällä kaudella pyrkinyt pelaamaan tarkkaa puolustuspeliä ja Erän alkukauden aktiivisuus on keväällä muuttunut tutumpaan 1-2-2 mökkiin Molemmat joukkueet tulevat todennäköisesti pelaamaan oman päänsä tarkasti ja vastahyökkäykset sekä erikoistilannepelaaminen tulevat olemaan suuressa roolissa.

Tule paikan päälle kannustamaan Erä voittoon klo 17.00 alkaen, tai virittäydy TapanilanEräTV:n EräLive-lähetyksen pariin netissä!