Erän kausi jatkuu! Veitsi kurkulla pelannut Erä tasoitti perjantaina Pasilassa puolivälierävoitoiksi Happeeta vastaan 2-2, ja ratkaisu siirtyi sunnuntaiksi Jyväskylään. Illan sankariksi nousi Tuomas Iiskola, joka ensin tasoitti pelin ja jatkoajalla laukoi 5-4-maalillaan voiton sinisille. Jatkoaika oli Erälle koko kauden ensimmäinen.

Illan puolivälierä sai ilkeän alun kun Happee siirsi heti ensimmäisellä minuutilla poikittain ja puolustaja Jaska Kunelius nippasi pallon yläkulmaan.

Puoli peliä mentiin Happeen hienoista hallintaa: Vieraat täyttivät omassa päässään laukaisusektorin tehokkaasti koko viisikolla, ja kun nöyryyttä samalla riitti kyykkiä huolella, ei Erä saanut montaakaan laukausta maalivahti Eero Kososelle saakka.

Pelin puolivälissä ilta tummeni lisää kun Happeen pitkin iltaa hakema pitkä salamaharppunasyöttö onnistui ja yhtäkkiä Janne Hoikkanen oli hyvin torjuneen Markus Laakson kanssa kaksin. Pallo karkasi, mutta pomppasi täydellä vauhdilla hätiin rynnineestä Valtteri Vapolasta kaaressa omaan verkkoon.

Erälle ei vielä koko toisessa erässäkään auennut selkeitä laukaisupaikkoja. Kavennusmaalia se ei kuitenkaan estänyt. Tomi Palin pyörähti sektorissa Petri Kauko reppuselässä, ja vihainen kiskaisu saatteli pallon verkkoon ja vartijan istualleen.

Kolmas erä ehti vanheta vain 14 sekuntia Happeen livahtaessa 1-3-johtoon, silti paine ei ehtinyt kasvaa liiaksi omien onnistumisten tullessa myös nopeasti. Mikko Pasanen sivalsi Eero Nuutisen syötöstä kavennuksen, ja vain minuuttia myöhemmin oltiin yhtäkkiä tasoissa Aaron Fagerholmin osuttua Janne Salosen passista. Happee pääsi yrittämään uutta johtoa ylivoimalla Erän erehdyttyä kuuteen mieheen kaukalossa, mutta pian tilanne tasoittui Otto Tikan kiilattua Tom Strömstenin yli laidan ja itsensä jäähylle.

Kuusi ja puoli minuuttia ennen summeria Happee livahti vielä kerran edelle näppärällä ohjurilla, vaan jälleen napsahti nopea kuitti perään. Sami Lehtinen nosti Tuomas Iiskolalle, joka linkosi saman tien pallon maalin kattoon ja illan trillerin jatkoajalle.

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä Happeellakin olleen paikat voittomaaliin, mutta tällä kertaa juhli Tapanilan Erä. Sami Lehtinen levitti vasemmalle, josta Tuomas Iiskolan pommi pysäytti kellon aikaan 61.58.

Sunnuntaina Jyväskylässä nähdään, jatkaako välieriin Tapanilan Erä vai Jyväskylän Happee.