Eräläisten kasvoilta paistoivat NST-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa pettymys ja myös lievä ihmetys. Kaikki merkit olivat ennen iltaa viitanneet huomattavasti parempaan suoritukseen.

- Hyvä viikko oli takana. Viiden pelin tiukan rypistyksen jälkeen oli levätty, palauduttu ja treenattu, ja vielä eilen vedettiin yhdet kauden tähän asti parhaista treeneistämme, päävalmentaja Petteri Bergman pohjusti.
- Tänään ilme oli kuitenkin eri näköinen Ei ulosmitattu sitä, mitä on treeneissä esitetty.  Kaveri halusi kentällä temmon alas ja onnistuikin siinä hyvin. Meiltä puuttuivat ne energisyys, pelinopeus ja liike, joita treeneissä oli nähty. Ajoittain pelataan ihan mallikkaasti, mutta pelistä toiseen taso heittelee vielä liikaa, Bergman mietti.

Illan lukuisissa vääntötilanteissa hyvin punnertanut kapteeni Tom Strömsten ei salaillut tyytymättömyyttään.
- Ketuttaa aika paljon. Vasta vikaan erään saatiin sellaista latinkia kuin piti, tapettiin jäähyt kolmella viittä vastaan ja neljällä viittä vastaan ja usko oli kova, että täältä vielä tullaan. kaksi erää pelattiin kuitenkin niin kuin NST halusi, pitää meidät poissa pallosta ja tappaa pelistä temmon.
”Lobis” näkee Erän pelissä vielä paljon parannettavaa.
- Kuusi peliä pelattu mutta yhdessäkään ei ole vielä oltu sellaisia terrierejä kuin kentällä pitää että voidaan taistella jatkuvasti voitoista. Töitä on vielä paljon tehtävänä eikä tähän tarvitse todellakaan tyytyä.

Erä taipui viime kaudella NST:lle molemmissa kohtaamisissa, joten eteläkarjalaisista on muodostumassa kova pähkinä purtavaksi.
- Ehkä meillä on sen enemmän verran voimaa yläkropassa että näitä pelejä leimaavat kaksinkamppailut kääntyvät vielä meille, NST:n valmentaja, ex-eräläinen Petri Heino mietti.
- Kärsivällinen puolustuspeli on ollut näissä keskeisessä osassa. Kummallakin kaudella on pelattu ennen kautta treenimatsi, josta on saatu hyvää tietoa, Heino muisti.
- Luulenpa, että ensi kauden alla ei pelata treenimatsia, Petteri Bergman kuittasi.