Erän kauden ensimmäinen kotiottelu ei tuonut vielä ensimmäistä kotivoittoa kun sarjan ykkössuosikiksi nostettu Oilers oli ratkaisuhetkillä terävämpi maalein 7-5 (1-0, 1-2, 5-3). Erä ehti vielä kolmannessa erässä johtaa ottelua kahdella maalilla, mutta illan mittaan hukatut lukuisat tekopaikat kävivät lopulta kalliiksi.

Ottelun alkupuolta Vantaan Energia Areenan yli 700-päisen yleisön edessä hallitsivat maalivahdit. Maajoukkueen ykkösvahti Tomi Ikonen peitti Oilersin tolppien välissä laukauksia tutun järkkymättömästi, ja Erän maalilla Teemu Kortelainen näytti, miten varmaksi taannoinen nuorten MM-vahti on vuosien varrella kypsynyt.

Avauserä kääntyi Oilersin maalin voitoksi, vaikka Erä kykeni jo siinä luomaan lupaavia tekopaikkoja. Eero Nuutinen tasoitti pelin toisen alussa kauden avausmaalillaan, ja paikkoja aukesi aina vain. Avausmaalin syöttäjä Lauri Kapanen pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta, mutta vauhti loppui kesken eikä tilanteesta seurannut kahden minuutin ylivoimakaan kantanut hedelmää. Sen jälkeen kuitenkin napsahti Jere Oksasen nostaessa kotijoukkueen johtoon Tuomas Iiskolan syötöstä. Vain kahdeksi minuutiksi kuitenkin vain.

Kotiyleisön toiveet ehtivät korkeimmalle kolmannen erän puolivälissä kun Sami Lehtinen kiskaisi ensin ylivoimalla taululle 3-2, ja kohta Tomi Palin käveli keskeltä sektoriin livauttamaan siniset kahden maalin johtoon.
Salibandyssa voi helposti tullut helposti mennäkin, ja yhtä nopeasti räpsähtivät Oilersin kaksi maalia vieraiden tiivistettyä tahtia ja Erän merkkauksen omalla alueella rakoillessa.
Vain runsaat kuusi minuuttia ennen loppua Lauri Kapanen päätti nousunsa vasemmasta laidasta 5-4-johtomaaliin, mutta taaskaan ei Erä saanut peliä rauhoitettua johtoasemassa. Vain 22 sekuntia myöhemmin illan jättiläinen Ilari Talvitie sivalsi pelin tasoihin.
Ratkaisu nähtiin ylivoimalla kun Talvitie pommitti pallon kaukaa yläkulmaan Sami Lehtisen istuessa kaksiminuuttista.
Ajassa 58.12 aikalisän ottanut Erä jatkoi saman tien kuudella viittä vastaan, mutta paras tilanne kuivui Tomi Ikosen kaksoistorjuntaan. Viimeisellä sekunnilla pallo kaivettiin kotijoukkueen verkosta vielä kerran.

Seuraavaksi Erä pelaa Seinäjoella SPV:n vieraana, ja seuraava kotiottelu on vuorossa lokakuun ensimmäisenä jolloin Vantaan Energia Areenalle saapuu Westend Indians.