Kuva: Salibandyliiga

Aaron Fagerholm on palannut ryminällä salibandyn liigakaukaloihin. Kesästä asti sivussa ollut Tapanilan Erän laitahyökkääjä on iskenyt kolme maalia kauden kahdessa ensimmäisessä pelissään.

Sunnuntaina Aaron Fagerholm venytti raumalaisen SalBan maaliverkkoja kahdesti, kun Erä haki maukkaan 7-3-vierasvoiton.

- Ottelu oli oikeastaan hyvin meidän hallinnassa koko pelin ajan, vaikka ensimmäiset kaksi erää mentiinkin tasaisesti. Vasta kolmannessa erässä saatiin kuitenkin tehtyä ratkaiseva ero vastustajaan. Pystyttiin lopulta viimeistelemään paremmalla prosentilla kuin vastustaja, Fagerholm kertoi ottelun jälkeen.

Fagerholm loukkaantui opiskelijoiden MM-kisoissa kesällä, minkä jälkeen edessä oli pitkä lepo. Vasta viime viikkoina kunnolla harjoittelemaan päässyt hyökkääjä hakee vielä huippukuntoaan, mutta silti jälki on ollut tuhoisaa. Kasassa on jälleen Erän viime kauden ykkösketju, kun Fagerholmin rinnalla hyökkäävät Tommi Rosendahl ja Tuomas Iiskola.

- Tosi hauskaa on ollut taas pelata, kun joutui monta kuukautta huilaamaan. Ollut myös helppoa tulla takaisin pelaamaan, kun pääsi taas tuttujen kavereiden vierelle. Parantamisen varaa on vielä paljon, mutta oikealla tiellä ollaan. 

- Meillä taitaa olla roolitus tässä ketjussa aika hyvin kohdillaan, jokainen tietää oman paikkansa kentässä ja toimii sen mukaisesti. Lisäksi meille on muodostunut hyvä yhteishenki ketjuun, joka varmasti heijastuu myös kentälle, Fagerholm jatkoi.

Seuraavaksi Erä joutuu todelliseen testiin, kun viikon kuluttua sunnuntaina joukkue matkustaa Tampereelle Classicin vieraaksi. Viime kaudella sininen pyörremyrsky oli myrkkyä Classicille, sillä Erä vei nimiinsä runkosarjan molemmat kohtaamiset. Nuo voitot eivät kuitenkaan enää vaakakupissa paina.

- Jokaisen pelaajan on yksinkertaisesti pystyttävä pitämään henkilökohtainen suoritustaso korkealla läpi ottelun. Classic on niin kova joukkue, ettei pelin sisäiseen ailahteluun ole varaa, Fagerholm muistutti.

Eikä vastus ainakaan helpotu Classic-ottelun jälkeen. Erä-faneja hemmotellaan, kun Vantaan Energia Areenalle saapuvat peräkkäisiin Erän kotiotteluihin hallitseva Suomen mestari Happee ja arkkivihollinen, lajin kestomenestyjä SSV.

- Todella mukavalta kuulostaa. Tällä hetkellä odotan jokaista ottelua erityisen innolla, kun joutui alkukaudesta olemaan poissa. Hienoa päästä isännöimään kahta huippujoukkuetta meidän uudessa kotiluolassa. 
 
- Toivottavasti mahdollisimman monet saapuisivat paikalle tukemaan meitä. Kovia vastustajia vastaan kotiyleisön tuki saattaa olla juuri se, mikä kääntää ottelun meidän eduksi.
 
Tapanilan Erän seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 22. lokakuuta, kun lajin hallitseva Suomen mestari Jyväskylän Happee saapuu Vantaan Energia Areenalle klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!