Tapanilan Erän on tehnyt sopimuksen Happeen mestarivalmentaja Jyri Korsmanin kanssa. Korsman liittyy Erän miesten Salibandyliigan joukkueen valmennusjohtoon.

Happeessa tänä keväänä Suomen mestaruuden voittanut Korsman tunnetaan intohimoisena ja arvostettuna salibandyvalmentajana, joka toimii myös Suomen poikien U19-maajoukkueen valmennuksessa.

- Jyri on yksi salibandyn tämän hetken ehdottomasti kovimmista ja monipuolisimmista koutseista, jonka rooli Happeen mestaruudessa oli suuri. Jyrin intohimoinen ja vahvasti sitoutunut tapa valmentaa yhdistettynä tietotaitoon ja hienoon luonteeseen on sellainen paketti, jonka saaminen Erälle on loistava juttu ja taas selkeä askel eteenpäin, Erän urheilujohtaja Joonas Naava kuvailee.

- Hän tarjoaa liigajoukkueeseen ja koko seuraan tietynlaista uusiutumista ja uutta näkökulmaa: tyytyväisyys nykyiseen olotilaan pysäyttää usein kehityksen, Naava jatkaa.

Happeesta lähdön syy Korsmanin kohdalla oli yksinkertainen. Mestarivalmentaja saapuu pääkaupunkiin töiden perässä.

- Kevään aikana tuli tieto, että nykyiset opettajan työni eivät jatku täällä. Liikunnanopettajan työt ovat Jyväskylässä aika kiven alla, joten työnhakua piti laajentaa, Korsman kertoo siirtonsa taustoista.

- Sopiva työ löytyi lopulta Helsingistä. Ja kun Erä on ollut minulle aina sellainen suunnannäyttäjä ja edelläkävijä salibandyssa, niin oli hienoa että heiltä löytyi minulle paikka myös lajin parista. Uskon, että Erä on aika hyvä paikka viedä omaakin kehittymistäni eteenpäin, Korsman kehui.

Korsman oli kuluvalla kaudella merkittävä osa Happeen menestystarinaa. Valmentaja jättää Hirviteatterin lavan haikein mielin, mutta odottaa jo myös innolla uusia haasteita.

- Oli hienoa olla osa Happeen kasvutarinaa. Hieman harmittaa, että kun Hirvi saatiin vihdoin revittyä suosta, niin omat hommat vievät muualle. Mutta muutos on aina uusiutumisen paikka, joten nyt pystyn ehkä paremmin tarkastelemaan eri kulmista omia toimintatapojani, Korsman kuvailee.

Korsman on valmentanut yli 10-vuotisen valmennusuransa aikana niin miesten Salibandyliigassa, naisten Salibandyliigassa kuin eri juniorisarjoissakin. Erä-tarina Korsmanin osalta alkaa tällä viikolla, kun hän vetää ensimmäiset harjoituksensa uuden joukkueensa parissa.

- Minulla ei vielä ole suurta käsitystä joukkueesta. Ollaan jonkun verran oltu kauden päättymisen jälkeen yhteydessä. Kun tässä ehtii hetken hengähtää, niin sitten ruvetaan hommiin, Korsman sanoo. 

Erän valmennustiimissä toimivat alkavalla kaudella päävalmentaja Petteri Bergman sekä valmentajat Mika Saari ja Jyri Korsman.

- Näen, että miesten valmennustiimi on tietotaidoltaan ja monipuolisuudeltaan Suomen tämän hetken vahvin. Hyvä valmennus on koko seurassamme nostettu keskeiseksi asiaksi ja miesten liigajoukkue menee tässä samassa linjassa, urheilujohtaja Naava kehuu.

Korsmanin rooliin seurassa kuuluu myös yläkouluikäisten poikien sekä B- ja C-tyttöjen fysiikkavalmennus.