Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän kovien pelien sarja jatkui lauantaina Jyväskylässä viime vuosien menestysjoukkueen Happeen vieraana. Erän peli oli jo toista luokkaa kuin viikolla Viikinkejä vastaan, mutta hyvä suoritus ei riittänyt sarjajohtajan kaatamiseen.

Ottelun kulku oli tilastollisesti kahden aiemman tappiopelin kaltainen. Vastustaja oli kamppailun alkumetreillä maalipaikoissaan viiltävän tehokas, Erällä ruuti oli märkää ja joukkue joutui takaa-ajajan asemaan. Ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen Happee johti peliä 4-1-lukemin.

Mikko Jolman iskemän ottelun avausmaalin syöttänyt Tuomas Iiskola saavutti ensimmäisen erän kolmannella minuutilla uran 200. tehopisteensä.

Toisessa erässä tapanilalaiset olivat lähellä kääntää kamppailun kulun, kun kakkosviisikon hyökkäystrio näytti voimansa. Iiskola ja Jolma jatkoivat tehoilua ja ajassa 35.23 Jolma hiljensi Hirviteatterin viimeistelemällä hattutemppunsa. Tuomas Iiskola syötti kaikki Jolman osumat.

Myös maalivahti Markus Laakso sai nimensä tehotilastoihin toisessa erässä, kun Erä-vahdin heitto lähetti Janne Salosen alivoimalla maalintekoon.

Erän kannalta harmittavasti Happee osui sarjajohtajan varmuudella aina omista maalipaikoistaan. Jolman 4-6-kavennuksesta ehti kulua vain pari minuuttia, kun jälleen jyväskyläläiset lisäsivät johtoaan.

Päätöserässä Happee karkasi ensin 8-4-johtoon, kunnes Lauri Kapanen tiivisti tunnelmaa vielä kerran kavennuksellaan. Erä haki viimeiset minuutit loppukiriä ilman maalivahtia, mutta vain vastustaja onnistui maalinteossa. Veli-Matti Hynynen laukoi ottelun 10-5-loppunumerot tyhjään maaliin yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria.

Tappio luonnollisesti korpesi ensimmäistä kertaa vanhaan kotisaliinsa Erän päävalmentajana saapunutta Jyri Korsmania, mutta pulssin tasaannuttua tulisieluinen valmentaja löysi esityksestä paljon polttoainetta tuleviin koitoksiin.

- Missään nimessä tähän ei voi olla tyytyväinen. Perässä ollaan vielä paljon, mutta erittäin nälkäisenä jatkamme työntekoa. Pienet yksityiskohdat ratkaisevat näissä otteluissa huippujoukkueita vastaan, Korsman totesi.

- Meidän joukkuetta ei ollut tuntea samaksi ryhmäksi kuin kahdessa edellisessä pelissä. Nyt meillä oli sellaista draivia ja kiukkua esityksessä, jota on kaivattu. Erot tulivat pienistä asioista - annoimme vastustajalle ilmaisia maaleja, emmekä meinanneet itse saada mistään sisään. Edellispelien tarina jatkui siltä osin vielä.

Hattutempun pelissä taiteilleen maalitykin Mikko Jolman esitys miellytti päävalmentajaa, eikä pelkästään sen vuoksi, että verkko heilui tiuhaan.

- Hän oli hyvä esimerkki joukkueen paremmasta ilmeestä. Jolma oli todella energinen ja nälkäinen, teki kovasti töitä molempiin suuntiin ja oli varmasti koko pelin paras pelaaja tänään. Kaveri kehui juuri lehdistötilaisuudessa ottelua kauden parhaaksi näytökseksi Hirviteatterissa, niin lähelle me jo tänään päästiin, Korsman päätti.

Katso ottelun tilastot tästä (floorball.fi)

Perjantaina 27.11. Erä ja Metropolian opiskelijatiimi järjestävät Vantaan Energia Areenalla opiskelijapelin! Opiskelijakortilla pääset klo 18:30 alkavaan Salibandyliiga-otteluun Erä-Salba ILMAISEKSI! Vedä siis haalarit päälle ja tule edustamaan kouluasi!

Illan aikana on ohjelmassa laadukkaan säbäviihteen lisäksi huikeita kilpailuja ja upeita palkintoja! Matsin jälkeen lähdetään voitolla yöhön eli jatkobileisiin.​