Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän hyökkäystä jo useamman kauden johtanut Tommi Rosendahl ehti viime keväänä jo lähes ripustaa pelikengät naulaan, kun kausi oli päättynyt neljänteen sijaan. Pitkän pohdiskelun ja suostuttelun jälkeen ykkössentteri löysi motivaation uudelleen ja perjantaina alkaa miehen kuudes kausi Salibandyliigassa.

Olin käytännössä jo päättänyt, että lopetan kun kausi päättyy.

Näin kuvailee 26-vuotias Tommi Rosendahl ajatuksiaan viime keväältä. Edelliskauden ykkössentterin rooli ja 30 pisteen kausi olivat vaihtuneet sekatyöläisen toimenkuvaan ja 19 tehopisteeseen. Sekä Erä että tähtisentteri Rosendahl menivät ylös ja alas kuin vuoristorataa.

- Koko viime kevät oli aika haikeaa aikaa. Oma motivaatio ja into olivat etenkin viime kaudella aika huonoa, eikä tunnetta saati intohimoa löytynyt peleihin kuin vasta keväällä, Rosendahl muistelee puolen vuoden takaisia tunnelmia.

Erän uuden päävalmentajan Jyri Korsmanin papereissa oli Rosendahlin päätöksen myötä huhtikuussa todella iso aukko. Happeessa Suomen mestaruutta keväällä 2014 juhlinut Korsman näki Rosendahlissa potentiaalin, jonka hän halusi ehdottomasti saada ensimmäiselle päävalmentajakaudelleen käyttöönsä. Alkoi viikkoja kestänyt suostuttelu.

- Pari kuukautta kauden jälkeen pohdin vielä omaa jatkamistani. Olin säännöllisesti Jyrin ja muiden pelaajien kanssa yhteydessä. Jyri vakuutti koko ajan, että joukkueen meininki tulee olemaan toisenlaista, enkä epäillyt sitä ollenkaan.

- Loppujen lopuksi päätös jatkamisesta tuli toukokuun alussa todella vahvana. Siitä asti motivaatio on ollut korkeammalla kuin ehkä koskaan. Vaimolta on tullut kotoa koko ajan tukea pelaamisen jatkamisen suhteen, joten kiitosta pitää antaa myös siihen suuntaan, Rosendahl sanoo.

Fyysisesti tämä on ollut varmasti rankin, mutta henkisesti palkitsevin kesä.

Kesäharjoittelussa Rosendahlilla ja Erällä on ollut alkavaan kauteen valmistautuessa aivan uudenlainen tekemisen meininki. Kovaa on menty ennenkin, mutta päävalmentaja Korsman on asettanut joukkueen fyysisille lähtövaatimuksille aivan uudet raamit.

- Voittaminen on ollut iso teema alusta lähtien ja omalle epämukavuusalueelle on menty monesti. Fyysisesti tämä on ollut varmasti rankin kesä, mutta henkisesti antavin ja palkitsevin! Ero aiempiin kausiin on kieltämättä ollut suuri.

- Itse olen nauttinut kovista treeneistä ja niiden tuomasta tunteesta. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi olen pyrkinyt kehittymään henkisesti vahvemmaksi pelaajaksi, taidot ovat löytyneet kyllä jo aiemminkin. Jyri, Tomppa ja Hilti ovat auttaneet minua paljon saamaan itestäni enemmän irti ja molemminpuolinen luottamus on meillä vahvaa, Rosendahl kehuu valmennusjohtoa, johon siis kuuluvat Korsmanin lisäksi Tomi Rastas ja Joni Hiltunen.

Tapanilan Erän kauden ensimmäinen ottelu koittaa perjantaina Vantaan Energia Areenalla. Ensimmäisenä aloitukseen klo 19.00 kyykistyvä Rosendahl ja Erän ykkösviisikko ovat valmiina kohtaamaan sarjanousija M-Teamin. 

- Innolla odotan jo perjantaita ja sarjan avausta! En liiemmin tunne vastustajaa, mutta varmasti nälkäinen porukka on tulossa vastaan. Tyytyväinen voi olla jos pelaammehyvällä ilmeellä koko 60 minuuttia säästelemättä, silloin varmasti myös voitto tulee Tapanilaan. Voittaminen on todella tärkeää itselleni, en vihaa mitään niin paljon kuin häviämistä.

Varmista paikkasi kauden parhaissa peleissä ja hanki kausikorttisi heti!