Kuva: Topi Naskali

Tapanilan Erä jatkoi voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi miesten Salibandyliigassa, kun se kukisti vierasottelussa torstaina Nokian KrP:n. Voitto matkasi tapanilalaisille murskalukemin 12-1.

Ottelu ratkesi jo avauserässä, jossa Erä otti komennon etenemällä viiden maalin karkumatkalle. Perttu Puska iski kamppailun avausosuman vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, ja erän lopulla Tuomas Iiskolan kaksi maalia ja Tuure Ailion sekä Tommi Rosendahlin osumat veivät pelin tauolle 5-0-vierasjohdossa.

Toisessa erässä kotijoukkue KrP sai mahtialun, kun se kavensi lukemia vain 10 sekunnin pelin jälkeen. Salama-alku oli kuitenkin laiha lohtu nokialaisille, sillä jälleen toisen erän muista osumista vastasi Erä. Tommi Aro ja Miika Iskanius osuivat ennen kamppailun puoltaväliä kertaalleen, ja Iiro Lankisen alivoimaosuma vei Erän päätöskaksikymppiselle 8-1-johdossa.

Päätöserän alkuun Tuure Ailio lisäsi Erän johtoa, minkä jälkeen mentiin pitkä siivu maaleitta, kunnes Erä tusersi ketsuppipullosta vielä viimeiset tirat. Miska Mäkinen teki uransa ensimmäisen liigaosuman, Lauri Kapanen tinttasi 11-1-maalin ja lopulta Tommi Aron lavasta syntyi päätösnumerot 12-1.

Lauri Kapanen oli Erän tehomies. Maalin lisäksi maajoukkuehyökkääjä antoi peräti viisi maalisyöttöä. Katso tästä kamppailun tilastot (floorball.fi).

Voitolla Erä nousi sarjassa viidennelle sijalle.

- Koko joukkue oli tänään todella hyvä, jokainen viisikko onnistui pelissään ja nyt kasvettiin taas ryhmänä. Paljon on puhuttu ehjän 60-minuuttisen pelaamisesta ja tänään siinä onnistuttiin. Erityisen iloinen olen puolustuspelistä, vain yhden maalin päästäminen liigaottelussa on kova juttu aina, Erän päävalmentaja Jyri Korsman kehui.

Seuraavaksi Erä joutuu kovan haasteen eteen kotihallissaan, kun hallitseva Suomen mestari SPV saapuu Vantaan Energia Areenalle keskiviikkona 27. tammikuuta klo 18.30.

- Hallitseva Suomen mestari, sitä ei kai tarvitse sen enempää pohjustaa. SPV on meille tässä kohtaa erittäin hyvä mittari, nähdään missä mennään. Viimeisissä otteluissa on menty kovasti eteenpäin joukkueena, nousujohteisesti. Kannattaa tulla katsomaan sankoin joukoin, miten mestari haastetaan, Korsman sanoi.