Tapanilan Erä ei pystynyt horjuttamaan hallitsevaa Suomen mestaria Happeeta Salibandyliigan ensimmäisessä välieräottelussa Jyväskylässä. Happee käytti tekopaikkansa tehokkaasti ja vei voiton lukemin 7-3.

Torstain kamppailu alkoi jännittävästi, kun vain 38 sekunnin pelin jälkeen pallo vietiin keskiympyrään ja Lauri Kapanen pääsi yrittämään Erälle avausmaalia rangaistuslaukauksesta. Kapanen harhautteli maajoukkuevahti Eero Kososen jo hieman ulos tilanteesta, mutta niin vain Kosonen onnistui livauttamaan kätensä lopuksi pallon tielle. 

Erä ei onnistunut iskemään maalia rankkaria seuranneesta ylivoimasta, mutta avauserän puolivälissä vieraat siirtyivät näyttävästi johtoon. Lauri Kapanen antoi unelmasyötön maalin takaa Tommi Rosendahlille, joka iski Erän johtoon.

Tapanilalaiset hallitsivat avauserän ensimmäistä 15 minuuttia, mutta lopussa Happee sai juonesta kiinni. Ensin Juuso Heikkinen tasoitti komealla maalilla lukemat 1-1:een ja vain kaksi minuuttia myöhemmin ajassa 19.12 Veli-Matti Hynynen siirsi hirvipaidat johtoon.

Toinen erä oli Happeen hallinnassa. Erä-puolustaja Tommi Aro onnistui erän puolivälissä kaventamaan lukemiksi 3-2, kun kotijoukkue oli ensin siirtynyt erän alussa kahden maalin karkumatkalle.

Happee hyödynsi paikkansa tehokkaasti ja sillä oli myös onni myöten. Janne Hoikkasen 4-2-maali ajassa 37.20 syntyi täydellisesti epäonnistuneesta laukauksesta, joka pomppasi onnekkaasti Erä-vahti Markus Laakson kengänkärjestä maaliin. Epäonnisen takaiskun jälkeen Erän seuraava vaihto meni sekin penkin alle, kun Juuso Heikkinen osui vain kahdeksan sekuntia myöhemmin 5-2-lukemien arvoisesti.

Päätöserän alkuun Erä viritteli vielä loppukiriä, kun Lauri Kapasen laukaus nopeasta vastaiskusta painui verkon perukoille. Erä tuli sisulla viimeiseen 20 minuuttiin, sillä Kapasen maaliin vaadittiin vain 51 sekuntia.

Erän haaveet ensimmäisen välieräottelun vierasvoitosta kaatuivat kuitenkin Janne Hoikkasen yhden käden osumaan päätöserän puolivälissä ja Juuso Heikkisen hattutempun täydentäneeseen tyhjiin iskettyyn maaliin. 

Välieräsarja ja taistelu finaalipaikasta jatkuu lauantaina Tapanilan Erän kotiottelulla Vantaan Energia Areenalla. Kauden tähän asti kuumin kotipeli alkaa klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon! Salibandyliigan finaalipaikka heltiää kolmella voitolla.