Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erän kesän huippuhankinta Perttu Puska osoitti heti avauspelissään olevansa todellinen vahvistus joukkueelle. Hattutempusta ja voitosta huolimatta Puska lupaa parannusta perjantain Indians-otteluun.

Tapanilan Erä voitti miesten Salibandyliigan kauden avauspelissään viikko sitten paikallisvastustajan, sarjanousija M-Teamin maalein 8-5. Kesällä Josbasta Erään siirtynyt Perttu Puska oli heti kaiken ennakkohehkutuksen arvoinen - avausmaali syntyi vain 16 sekunnin pelin jälkeen ja hattutemppu kruunasi taitavan pelimiehen illan.

- Tärkeät avauspisteet tietenkin ekasta matsista. Ensimmäinen erä oli hyvää ja freesiä tekemistä, jonka jälkeen peli oli meiltä ehkä vähän heikompaa suorittamista. Perusasioissa huolimattomuutta ja ei uskallettu haastaa sisään M-Teamin tiiviiseen viisikkoon, Puska kuvailee avausmatsin menoa.

- Peli ja pelaaminen ei vielä ollut sitä tasoa, mitä se voisi olla. Aika perinteinen kauden ensimmäinen peli. Vähän varovaista ja tunnelmaa haistelevaa pelaamista. Toki pelissä oli hyviäkin juttuja, tärkeimpänä tietenkin kaksi pistettä ja voitto. Paljon on varaa parantaa ja tulevana perjantaina Inkkareita vastaan pitää olla parempi mikäli haluaa voittaa, Puska jatkaa.

Kentällisen pelin rullaaminen on tärkeää voittamisen ja pelaamisen kannalta.

Puska myöntää, että henkilökohtainen onnistuminen heti avauspelissä lämmitti mieltä. Vielä tärkeämpänä hän pitää kuitenkin sitä, että Erän uusi ykkösviisikko (Puska, Lauri Kapanen, Tommi Rosendahl, Tommi Aro ja Ossi Jalonen) saivat yhdessä lentävän lähdön kauteen.

- Myös salibandy on niin vahvasti itseluottamus-peli, että ainahan onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Mutta etenkin kentällisen pelin rullaaminen on tärkeää voittamisen ja pelaamisen kannalta. Kun koko kenttä onnistui ja onnistuu kentällä hyvin, se tarkoittaa usein sitä, että onnistuu itsekin myös siinä sivussa, Puska kuvailee.

- Peliin oltiin valmistauduttu hyvin jo siitä lähtien, kun saatiin viisikko kasaan. Muutamia sovittuja juttuja meillä oli hyökkäämiseen ja puolustukseen. Iso osa pelistä on kuitenkin pelin lukemista, joten liikutetaan palloa ja liikutaan itsekin nopeasti, niin saadaan mitä ansaitaan.

Perjantaina paikallismatsien sarja jatkuu, kun on espoolaisen Indiansin vuoro saapua Vantaan Energia Areenalle Erän vieraaksi. Puska uskoo, että klo 18.30 alkavassa ottelussa vauhtia riittää.

- Inkkarit on nuori, taitava ja nopea joukkue, jonka vahvuudeksi näen kääntöpelaamisen. M-Teamista ei ollut juurikaan tietoa siitä, miten he pelaavat, mutta inkkareita vastaan pelanneena olen aika varma, että pelissä on ainakin asteen verran nopeampi tempo. Joukkueesta löytyy myös muutama vaarallinen yksilö, Puska toteaa.

Tapanilan Erän ja Westend Indiansin paikallisottelu alkaa Vantaan Energia Areenalla klo 18.30 perjantaina 25. syyskuuta. Hanki lippusi heti niin vältyt jonottamiselta!

Osta lippusi ennakkoon tästä!