Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä ei mennyt kipsiin torstaina, vaikka se oli selkä seinää vasten miesten Salibandyliigan puolivälierissä Esport Oilersia vastaan. Erä taisteli, taisteli ja vielä kerran taisteli, ja vei lopulta makean vierasvoiton jatkoajalla. Voittomaalin iski Miika Iskanius ajassa 64.01.

Jos tunnetta alkoi näkyä keskiviikon Mosahallin ottelussa, niin back-to-back-puolivälieräpelien toinen osa torstaina Tapiolassa räiskyikin sitten paikoin jopa yli. Lähes kaksi erää kamppailu toisti kaavaa, jossa Erä piti palloa, pyöritti peliä, muttei päässyt kunnon tekopaikoille. Oilers puolusti tarkasti ja uhrautuvasti, ja iski tehokkaasti vastaan.

Mutta toisen erän lopulla alkoi sitten tapahtua. Kun Iiro Lankinen oli juuri tuonut Erän maalin päähän 2-3-kavennuksellaan toisen erän lopulla, nähtiin välikohtaus, joka sytytti ottelun ilmiliekkeihin.

Oilers oli rynnimässä läpiajoon, kun Erä-pelaaja rikkoi tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Markus Laakso pysäytti Oilersin hyökkäyksen, mutta jälkitilanteessa Santeri Lindfors iski Erä-vahtia näpeille, joka osallistui jälkipeliin sillä seurauksella, että tuomaripari nosti punaista korttia. Laakso lähti tulistuneena suihkuun, Erä joutui vaihtamaan maalille kylmän veskarin, ottamaan vastaan rankkarin ja tappamaan sen perään vielä ainakin viiden minuutin rangaistuksen. Lähtökohdat ottelun jatkolle näyttivät murheellisilta.

Mutta Erä kesti kolaukset urheasti. Teemu Kortelainen nollasi Oscar Hännisen rankkarissa. Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen johdosta Erä joutui jatkamaan seuraavat kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla, ja sen päälle vielä kolme minuuttia yhden miehen vajaalla. Mutta kaiken tämänkin Erä kesti. Ja sisuuntui sen jälkeen niin, että Lauri Kapanen uitti 3-3-tasoituksen vanhanaikaisella ajassa 55.58.

Ja vain 18 sekuntia myöhemmin Kapanenkin pääsi yrittämään rangaistuslaukausmaalia, kun Erä-kippari Tom Strömsteniä rikottiin maalintekotilanteessa. Kapanen harhautteli näyttävästi, mutta Oilers-maalivahti Joonas Kaltiainen sai venytettyä sormenpäänsä pallon tielle, eikä vapauttavaa osumaa syntynyt. Kun Erä ei onnistunut ylivoimalla, mentiin kampailussa lopulta jatkoajalle.

Puolivälierien ensimmäisessä Tapiolan kohtaamisessa jatkoajalla juhli Oilers, nyt oli Erän vuoro. Teemu Kortelainen koppasi ensimmäisten minuuttien aikana pari pahaa Oilers-tilannetta ja lopulta Erän vastaisku toi toivotun tuloksen.

Ilkka Koski nousi vahvasti ylös, toimitti pallon maalille, josta Miika Iskanius runnoi kaivatun voitto-osuman. Erä-pelaajien raivoisat tuuletukset kertoivat olennaisen - tämä sarja on vielä täysin auki, eikä periksi anneta. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa, nyt Oilersilla on kolme ja Erällä kaksi kiinnitystä neljän parhaan joukkoon.

Puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla klo 17.00, jolloin Erällä on mahdollisuus tasoittaa voitot ja siirtää ratkaisu seitsemänteen peliin. Viiden ensimmäisen pelin perusteella voi rehellisesti sanoa: tätä peliä ei kannata jättää väliin. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!