Tapanilan Erä aloittaa torstaina taistelun miesten Salibandyliigan finaalipaikasta. Puolivälierissä ennakkosuosikki Classicin pudottanut Erä on valmis tekemään lisää urotekoja ja lähettämään viime kevään mestarin pronssiotteluun.

Yle Puheen salibandyillassa maanantaina haastateltu Erän päävalmentaja Petteri Bergman totesi, ettei Classic-sarjan voitto tullut joukkueelle yllätyksenä. Kevään salibandypommista puhuminenkin sai Bergmanin hymyilemään.

- Pommi ja pommi, se on vähän keneltä kysyy. Itse olemme koko ajan uskoneet mahdollisuuksimme. Emme haikaile menneitä tai tulevia, vaan keskitymme ottelu kerrallaan päätavoitteeseemme, Bergman sanoi.

- Totta kai voittaminen on aina hieno asia. Fakta on, että jos niitä voittoja ei tästä eteenpäin tule, niin ei niillä aiemmilla paljoa tee. Tämä on yhdeksän voiton taival, kun kannu meillä on tavoitteena, Bergman jatkoi.
 
Erän runkosarjataival oli haastava ja sijoitus runkosarjapelien jälkeen oli kahdeksas. Pudotuspelien valintatilaisuudessa kärkijoukkueet välttelivät Erää, mikä kertoo joukkueen potentiaalista.
 
Bergmanin mukaan vaikeuksien kautta voittoon on kasvattanut joukkueesta timantinkovan ryhmän.
 

- Tämä on hieno kasvutarina. Tämä on ollut 20-vuotisen valmennusurani yksi haastavimmista kausista. Meille tuli paljon muutoksia tälle kaudelle niin pelaajistoon, valmennukseen kuin pelitapaankin ja yleisiin asioihin. Kun puhutaan muutosjohtamisesta ja muutosten läpiviennistä, niin se ei koskaan ole joka hetki ruusuilla tanssimista. Tämän kasvutarinan jälkeen joukkueessa vallitsee hieno ja yhtenäinen ilmapiiri. Prosessi on käyty läpi ja nyt ollaan tässä pisteessä. Kuten näkyy, se tuo tulosta ja hedelmää.

Välieräsarjassa Erä kohtaa suurimman mestarisuosikin Happeen, joka juhli viime keväänä Suomen mestaruutta. Joukkueet kohtasivat myös viime kevään pudotuspeleissä, tuolloin Happee eteni puolivälieräsarjasta jatkoon niukasti voittamalla ratkaisevan viidennen ottelun kotonaan.
 

- Jos ajatellaan Classicia puolivälierissä, niin he olivat vastustajana varmasti jonkin verran Happeeta stabiilimpi. Happee on brändännyt oman hirvilogonsa ympärille hirvirytkettä ja hirviteatteria, eli sieltä tulee energinen, liikkuva, suoraviivainen ja röyhkeä joukkue vastaan. Ilman muuta jonkin verran erilainen ryhmä kuin Classic. Se vaatii meiltä mukautumiskykyä ja siihen olemme tähdänneet.

Bergmanin mukaan Erä luottaa Happeeta vastaan samoihin aseisiin kuin Classic-sarjassa.
 

- Yksi iso asia on puolustusasenne ja taistelutahto. Olemme valmiita vaikka syömään sen pallon, jos sitä voittamiseen vaadittiin. Maalivahtipeli on isossa roolissa - Markus Laakso pelasi Classic-sarjassa loistopelit, ja lisäksi toinen maalivahtimme Teemu Kortelainen oli runkosarjassa pitkään sarjan kärkimaalivahteja. Erikoistilanteissa, ylivoimissa ja alivoimissa on pärjättävä, kun molemmilla joukkueilla on huippupelaajia riveissään.

Erän välierien kotiottelu pelataan tulevana lauantaina Vantaan Energia Areenalla klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan Erä kohti Salibandyliigan loppuotteluita!