Tapanilan Erän puolustajalupaus Valtteri Vapola odottaa vesi kielellä sunnuntain kuumaa Salibandyliigan ottelua Classicia vastaan. Vastaan juoksee nippu lajin ehdotonta eliittiä, mutta Erä on valmis haasteeseen.

Erä-puolustaja Valtteri Vapola viritteli ottelukuntoaan muun joukkueen tavoin keskiviikkoiltana Liikuntamyllyn punttisalilla. Räjähtävän voiman harjoituksista haettiin terävyyttä viikonlopun liigataistoon.

Erä-pelaajien käsittelyssä rauta oli keskiviikkona ottavana osapuolena, mutta vielä jäi epäselväksi, kuka joukkueesta kantaa "vahvimman eräläisen" -titteliä.

- En uskalla sanoa, että olen itse, joten jääköön mysteeriksi. Yksi vahva ehdokas on Hollolan härkä Ossi Jalonen, Vapola hymyili painonnoston lomassa.

Viime kaudella Classic oli Erälle runkosarjassa mieluinen vastus. Erä vei ensin voiton kotiottelusta, minkä jälkeen myös matka kolmostietä pitkin palkittiin täydellä pistepotilla.

- Odotan tästäkin hienoa peliä. Meillä oli viime kaudella kaksi erittäin hienoa kohtaamista.

- Classicilla on sellaisia yksilöitä, joita vastaan syttyy pelaamaan. Johanssonin Sami ja Savosen Krister ovat esimerkiksi sellaisia, kuten myös konkariosaston Lassi Vänttinen. Hän on sen verran pisteitä paukuttanut urallaan, että pieni ekstralataus tulee, kun kaverin kanssa vääntää kulmassa, Vapola myhäili.

Erä lähtee Classic-otteluun voitokkaana, sillä edellinen liigakamppailu kohensi pistepussia kahdella pisteellä. Vieraspeli Rauman SalBaa vastaan osoitti, että joukkue on saamassa juonesta kiinni.

- Uskon, että hyvä noususuhdanne jatkuu. Vastassa on ehkä astetta kovempi joukkue, mutta uskon, että se on meille vain hyvä juttu, Vapola päätti.

Erän ja Classicin välinen kamppailu pelataan Tampere Areenalla sunnuntaina klo 17.00. Ottelua voi jännittää suorana Ylen TV2:ssa. Lue myös Ylen otteluennakko tästä.

Tapanilan Erän seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 22. lokakuuta, kun lajin hallitseva Suomen mestari Jyväskylän Happee saapuu Vantaan Energia Areenalle klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Erä voittoon!