Tapanilan Erän syyskauden ykköstykki oli kesällä Josbasta joukkueeseen siirtynyt Perttu Puska. Kauden puolivälin haastattelussaan Puska arvioi mennyttä syksyä ja kertoo alkaneen kevätkauden suunnitelmistaan.

Erä lähtee lauantaina Vantaan Energia Areenalla OLS-ottelulla klo 17.00 alkavaan kevätkauteen runkosarjan viidenneltä sijalta. Petrausta edelliskauteen oli rutkasti joukkueen otteissa ja ilmeessä, sarjasijoituksessa ja pistesaldon määrässä.

Joensuun Josban kapteenina viime kaudella toiminut Perttu Puska tuli ryminällä uuteen joukkueeseensa ja oli syksyllä Erän paras pistemies. Puskankin papereissa syyskausi sai positiivisen arvion, mutta otteet ailahtelivat vielä tarpeettoman paljon.

- Toki täytyy muistaa, että harjoittelussa painopistettä on vaihdettu ja ollaan keskitytty enemmän hyökkäämiseen. Se hyökkäys kulkee hyvin ja peli toimii kun ollaan pallolla, mutta ilman palloa ollaan oltu välillä vaikeuksissa, Puska kuvailee ailahtelun syitä haastattelussaan.

Syyskauden omiksi kohokohdikseen taistelijan luonteella varustettu taitopelaaja nostaa kauden avauspelit, joissa tehoja syntyi liukuhihnalta. Joukkueen yhtenäisyydestä ja potentiaalista kertoivat syyskauden viimeiset pelit.

- Jos kouluarvosanalla pitää joku arvio itsestäni antaa, niin annetaan 8. Alku oli hyvä, mikä ei ole itsestäänselvyys, kun kyseessä oli uusi ympäristö. Monessa pelissä olisi kuitenkin pystynyt paljon parempaankin, eli ihan täydellistä arvosanaa ei voi antaa. Paljon on parannettavaa.

- Pari ensimmäistä peliä olivat aika tykitystä. Ne ovat tietysti jääneet mieleen. Ja sitten tämä ihan viimeinen peli, jossa oltiin häviöllä ja pelattiin huonosti. Sitten saatiin kasattua rivit, että tultiin takaa ja noustiin voittoon jatkoajalla. Se oli hieno voitto. Puska muistelee Koovee-ottelua, joka pelattiin juuri ennen joulutaukoa.

Kun Puskalta kysyy rehellistä arviota Erän iskukyvystä, on vastaus jämäkkä.

- Uskoa riittää. Tässä tehdään hommia edelleen kovaa ja kevättä kohti hienosäädetään asioita. Uskoisin, että ollaan aika hyvässä tikissä, kun kevät tulee.

Alkanut kevätkausi on Salibandyliigassa historiallinen. Tällaista kevättä ei ole aiemmin koettu. Pudotuspeleissä ensin pelataan paras seitsemästä -sarjat puolivälierissä ja välierissä, joiden jälkeen kauden kaksi parasta joukkuetta kohtaavat Superfinaalissa Hartwall Arenalla.

- Edellisessäkään systeemissä ei ollut mitään vikaa, mutta yksi finaali on varmasti tapahtumana todella hieno. Varmasti tulee olemaan menestyksekäs. Onneksi pudotuspelisarjoja saa jo pelata ennen finaalia, Puska kehuu.

Olethan jo hankkinut lippusi Superfinaaliin? Lippuja saat täältä.

Perttu Puskan ja Erän muut tähdet voit nähdä lauantaina 9. tammikuuta klo 17.00 Vantaan Energia Areenalla, jolloin Tapanilan Erän vieraaksi saapuu oululainen OLS. Liput matsiin saat täältä.