Tapanilan Erän nuoret liigapelaajat pääsivät viime viikonloppuna nauttimaan kovista kansainvälisistä otteluista, kun maalivahti Markus Laakso,  puolustaja Ossi Jalonen, sekä hyökkääjät Aaro Koski ja Antti Aarnio viilettivät maajoukkuepaidassa alle 19-vuotiaiden neljän maan turnauksessa Sveitsissä. 

- Kundit pärjäsivät erittäin hyvin. Oli mukava huomata, että näille pojille hyppy kansainvälisiin peleihin ei ollut liian iso. Make valittiin Sveitsi-pelissä pelin parhaaksi ja Antti Tsekki-pelissä. Aaro johti kapteenina ryhmää esimerkillisesti läpi tunauksen ja Ossi oli alakerrassa johtohahmona ja dominoi fyysisyydellään oikeastaan kaikkia turnausvastustajia vastaan, Erän urheilujohtaja ja U19-maajoukkueen valmentaja Joonas Naava arvioi.

- Erän pojat ovat ikäluokkansa kärkeä koko maailmankin tasolla omissa rooleissaan, ainakin viikonlopun turnauksen perusteella, Naava jatkaa. 

Naavan mukaan 19-vuotiaiden taso on maailmalla kova. Pelitempo ja fyysisyys ovat toista luokkaa, mitä esimerkiksi nuorten SM-sarjassa nähdään ja koetaan. 

- Kaikki pelaajat ovat kansainvälisissä peleissä myös todella latautuneita. Intensiteetti on kovempi aika ajoin kuin miesten Salibandyliigassa. Toki vauhtia on usein enemmän kuin ajatusta, pelaajat ovat kuitenkin kokemattomia, Naava muistuttaa. 

Suomi voitti turnauksessa Tshekin ja Sveitsin, mutta naapurimaa Ruotsille joukkue kärsi tappion. 

Tshekki oli turnauksessa liikkeellä nuorella joukkueella, jonka tähtäin on puolentoista vuoden päästä pelattavissa MM-kisoissa. 

- Taitaviahan Tshekin pelaajat olivat kyllä, mutta jäivät hieman jalkoihin kaksinkammpailuissa. Sveitsi oli liikkuva ja fyysinen, Sveitsiläiseksi joukkueeksi myös yllättävän taitava pallollisena. Sveitsin voitimme 6-3, mutta heilläkin oli ehdottomasti vahvat hetkensä ja pelasivat myös Ruotsin kanssa oikeutetusti tasan, Naava kertoo. 

- Ruotsi on toki vahva, kooltaan isoja mutta taitavia pelaajia. Meitä vastaan saivat loistavan startin peliin ja olimme takamatkalla pitkin peliä. Huomasimme kuitenkin jo pelin aikana, että aika tasoissa menemme, kun saadaan pelirohkeus ja fyysisyys heitä vastaan oikealle tasolle, Naava kuvailee. 

Heikki Luukkosen johtamalle Suomen valmennusjohdolle kisareissu oli myös ensimmäinen yhdessä. 

- Saimme paljon tietoa siitä, mitkä asiat meiltä onnistuivat ja missä on kehitettävää. Samoin saimme hyvää lisädataa pelaajista ja siitä, minkälaisia pelaajatyyppejä tarvitsemme joukkueeseen esimerkiksi turnauksen läpivientiin tai Ruotsin voittamiseen. 

- Koko matkan ajan olisi tarkoitus oppia jotain uutta ja hyödyntää sitä toiminnassamme. Matka on kuitenkin vielä alussa, koska MM-kisat pelataan vasta keväällä 2015 ja sitä kohti menemme pala palalta määrätietoisesti koko ajan, Naava päättää.

Tapanilan Erän liigaottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina kamppailulla SPV:tä vastaan Seinäjoella. Seuraava kotiottelu on seuran 80-vuotisjuhlaottelu 16. marraskuuta, jolloin Pasilan Urheiluhalliin vieraaksi saapuu Koovee.