Tapanilan Erä kohtaa lauantaina miesten Salibandyliigan kotiottelussaan oululaisen OLS:n. Edessä on jännittävä kamppailu, joka ennakkoasetelmissa kulminoituu Erän hyökkäyksen ja OLS:n puolustuksen mittelöksi.

Odotan, että vastustaja tulee vetämään sellaisen dösän tuohon oman maalinsa eteen, että sitä on vaikea murtaa. Viime peleissä on tullut lunta tupaan ja kaverilla on nyt jokainen peli äärimmäisen tärkeä. Uskon, että tullaan näkemään todella hyvin puolustava OLS. Toivottavasti ei hakata päätä seinään, Erän valmentaja Tomi Rastas ennakoi.

Erä on tällä hetkellä kiinni sarjan viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta erittäin tasainen sarja takaa sen, että jännitystä riittää runkosarjan viimeisille hetkille saakka. Kuntopuntarissa Erän käyrä näyttää hyvinkin sahalaitaiselta, mutta esimerkiksi erittäin arvokas vierasvoitto Oilersista edellispelissä lupaa hyvää tulevia kamppailuja silmällä pitäen.

Sitä vuoristorataahan tämä on ollut, mutta mielestäni nyt ollaan hyvällä mallilla. Pari viikkoa sitten koko joukkueessa tapahtui jonkinlainen herääminen. Tekeminen on ollut sen jälkeen ihan eri tavalla terävää. Trendimme on koko ajan nouseva, joten uskon, että tulemme pelaamaan hyvän kevään.

Erä-valmentajan mukaan joukkueen herääminen ja uusi ilme syntyivät joukkueen palaverista.

Mikä parasta, joukkue kävi keskenään asioita läpi. Poikien keskusteluiden pohjalta on menty eteeenpäin ja tulos on ollut todella hyvä. Tekeminen on joka osa-alueella, harjoituksissa, otteluissa ja kaukalon ulkopuolella raikasta. Tykkään joukkueen tämänhetkisestä ilmeestä todella paljon, Rastas kuvailee.

Lauantain OLS-ottelu aloittaa Erän kuuden viimeisen runkosarjaottelun ryppään. Vastassa on vielä joukkueita, joiden kanssa Erä kamppailee samoista playoff-paikoista, mutta sille ei nyt anneta liikaa painoarvoa joukkueen ajatuksissa. 

Sanotaan, ettemme ole ihan liikaa analysoineet tulevia pelejä. Nyt keskitytään peli kerrallaan, eli katseet ovat OLS-ottelussa. Sen pelin jälkeen sitten pohditaan seuraavaa vastustajaa. Ei kannata ahnehtia koko loppukautta kerralla, mennään peli kerrallaan ja katsotaan miten pisteitä ropisee. Itselläni on kova luotto joukkueeseen.

Edellisessä liigaottelussa Erä haki äärimmäisen tärkeän ja maukkaan vierasvoiton Esport Oilersista. Peli-ilme säilyi matsissa koko ajan hyvänä, vaikka vastustaja nousi useampaan otteeseen takamatkalta tasatilanteeseen. Oilers-matsia edeltäneessä SSV-pelissä vaivannut heikko pallollinen peli oli sekin jo parempaan päin, vaikka viilattavaakin jäi vielä tuleviin peleihin. 

Joukkueen ilme oli todella hyvä koko pelin. Se oli tärkeä peli, mikä näkyi ehkä edelleen siinä, että pallollinen pelimme ei ollut vielä ihan sillä tasolla millä pitäisi. Merkkejä oli kuitenkin paremmasta tulevasta. Jengin ilme oli sellainen, mitä sen pitää olla, jos voitoista halutaan pelata, Rastas päättää.

Erän ja OLS:n välinen liigaottelu alkaa Mosahallissa lauantaina 8. helmikuuta klo 17.00. Ottelua voi jännittää myös suorassa EräLive-lähetyksessä Tapanilan Erän nettisivuilla.